Как да се сдобиете с повече последователи в Twitter?

2013-05-19 19:00:00
Как  да се сдобиете с повече последователи в Twitter?
Снимка: Reuters

Потребителите на социалните мрежи в световен мащаб постоянно растат. Именно поради тази причина, никак не е странно това, че редица изследователи всекидневно провеждат проучвания, изучаващи поведението на юзърите в най-популярните онлайн платформи.

 

Поредното подобно изследване принадлежи на специалисти от Технологичния институт в американския щат Джорджия, които откриха перфектната формула за натрупването на възможно най-голям брой последователи в Twitter, пише в. “Daily Mail”.

 

В продължение на 15-месечен период изследователите анализирали над 500 000 туита на 500 редовни потребители на социалната мрежа. Именно така те извели трите най-важни правила за сдобиването с повече последователи:

 

 

Не говорете само за себе си

 

Потребителите, които постоянно говорят за себе си, имат 30 пъти по-малък брой последователи от тези, които се стараят да съобщават важни и интересни новини. Разбира се, няма нищо лошо да споделяте и лична информация в Twitter, но ако искате да имате повече фенове, в никакъв случай не бива да прекалявате.

 

 

Бъдете позитивни

 

Никой не обича да чете негативни новини и съобщения. Спестете си оплакванията от липсата на пари, безработицата и скучното ви ѝ и сиво ежедневие. Ако искате да имате повече последователи в Twitter, залагайте на позитивните съобщения и използвайте думи и емотиконки, демонстриращи добро настроение.

 

 

Не прекалявайте с хештаговете

 

Главната идея на хештаговете е да свързват и обединяват всички съобщения на различните потребители по дадена тема. Умелото им използване безспорно има потенциала да увеличи значително последователите на даден човек в Twitter. И все пак, както с всяка друго нещо, с хештаговете също трябва да се внимава.

 

Изследователите установили, че най-предпочитани са съобщенията, които могат лесно и бързо да бъдат прочетени. Ето защо, прекаленото „затормозяване” на текста с хештагове в повечето случаи, вместо да е от полза, всъщност отблъсква потребителите.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
JDeel
преди 11 години

Защо пък са му на някой възможно най-много последователи в Twitter?


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия