Facebook разработва собствен смартфон?

2013-03-30 10:00:00
Facebook разработва собствен смартфон?
Снимка: Reuters

Американският гигант “Facebook Inc”, собственик на най-популярната социална мрежа в света, съвсем скоро ще ни изненада със собствен смартфон, гласят последните клюки от технологичните среди, цитирани от в. “Daily Mail”.

 

 

Само преди два дни от компанията са били изпратени официални покани за пресконференция, на която собственикът на Facebook възнамерява да разкрие бъдещите планове на компанията, въртящи се около операционната система Android.

 

Макар все още да не е напълно сигурно какви са точните намерения на фирмата, запознати твърдят, че социалната мрежа вероятно ще си партнира с HTC за създаването на свой собствен смартфон, работещ под нова версия на Android.

 

Предвижда се продажбите на новото мобилно устройство да бъдат продиктувани по-скоро от това, че то ще е нещо ново и модерно, а не от това, че ще има някакви софтуерни или хардуерни предимства пред останалите телефони на пазара.

 

Ако слуховете се окажат верни, това няма да е първото партньорство между Facebook и HTC. Припомняме ви, че през 2011 г. тайванската корпорация пусна смартфон със специален Facebook бутон, но той не постигна особено голям успех.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия