Смартфонът – идеална... загуба на време

2013-03-28 22:30:00
Смартфонът – идеална... загуба на време
Снимка: Reuters

Струва ли ви се, че всеки ден като че ли не ви достига времето за нещо? Чувствате, че постоянно имате да вършите някакви задължения – да ходите на училище, да учите за утрешното контролно, да подредите стаята си, да измиете чиниите...

 

Дали обаче наистина сте толкова заети, колкото си мислите, или просто пилеете времето си? Вероятно ще се учудите като си дадете сметка реално колко време отделяте, за да се занимавате със смартфона си например. При различните хора то варира от няколко минути до няколко часове – впечатляващо, нали?

 

 

Според резултатите от скорошно британско проучване, осъществено във Великобритания, за цели 89% младежите на възраст между 18 и 24 години грабването на смартфона е първото нещо, което правят рано сутрин, след като отворят очи, пише в. “Daily Mail”. За останалите това се случва около 15 минути по-късно, когато все пак са измили зъбите си.

 

Приблизително по 30 минути на ден днешните хора посвещават на ровене във Facebook през телефона си. Средно един човек посещава социалната мрежа по 14 пъти дневно. Това се случва буквално навсякъде и по всяко време – в час в училище, в магазина, във фитнеса, в киното, в кафето и изобщо, където се сетите.

 

Около половин час на ден хората отделят за говорене по телефона и изпращане на съобщения. Два пъти повече е времето, което един човек посвещава на слушането на музика, ровенето в интернет и използването на най-различни приложения.

 

В крайна сметка, по данни на Pixmania, всеки един от нас отделя цели два часа на ден за използване на смартфона си. Ако приемем, че спим по 8 часа на денонощие, се оказва, че прекарваме около 1/8 от будното си време в безсмислени занимания с мобилното си устройство.

 

Сега май вече знаете защо никога не ви остава време да свършите всички задачи, които сте си поставили за деня?

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
kolegata88
преди 11 години

Моя па го троша от игри.

notlike
преди 11 години

Моят телефон беше атракция в стил "Всяка чудо за три дни". После свикваш и не ти прави впечатление. Разбивам го от звънене на аларми, тук-таме звънна и ако умирам от тъпня, да видя нещо от нета. Като цяло е една ненужна инвестиция, дето показва "Статус".


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия