Жените лъжат непрекъснато ... особено във Facebook

2013-03-14 10:15:00
Жените лъжат непрекъснато ... особено във Facebook
Снимка: Dreamstime

Представителките на нежния пол лъжат постоянно ... особено в социалната мрежа Facebook. Правят го поради една проста причина – искат да изглеждат максимално интересни, съобщи в. „Daily Telegraph“.

 

Близо 25% от жените преувеличават какво правят и/или къде ходят поне веднъж месечно. Голяма част от дамите лъжат, че пътуват някъде с приятелки, а в същото време си седят сами у дома.

 

 

Както вече споменахме, представителките на нежния пол си служат с лъжи, за да изглеждат интересни и да привличат вниманието на околните. Те искат да предизвикат завист у неприятелите си и затова често „постват“ неверни неща във Facebook.

 

Психолозите са на мнение, че докато хората правят всичко възможно, за да общуват online, те се изолират от околните. В същото време те полагат усилия животът им да изглежда идеален, а в същото време не се чувстват добре в кожата си.

 

33% от жените споделят, че са лъгали в социалните мрежи, а всяка десета дама си признава, че си служи с лъжи повече от веднъж седмично. 20% от представителките на нежния пол лъжат дали имат приятел.

 

Хората се стараят да се представят в добра светлина в интернет, но това е доста изтощително и често оказва негативно влияние върху човешката психика и здраве. Затова хората не трябва да се правят на такива, каквито не са. Свалете маските и живейте живота, който имате, а не се опитвайте да заблуждавате околните, че живеете друг по-добър живот.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия