Кои са плюсовете и минусите на online запознанствата?

2016-11-27 16:32:00
Кои са плюсовете и минусите на online запознанствата?
Снимка: Dreamstime

В днешно време да се запознаеш с половинката си online не е нещо необичайно, лошо или пък срамно. Забързаното ежедневие, което водим, ни кара да търсим потенциалните си интимни партньорите в интернет, докато сме на топло вкъщи и релаксираме след тежкия работен/учебен ден. Като всяко нещо и интернет запознанството си има своите плюсове и минуси.

 

 

За да излезете на истинска среща трябва да се облечете добре, да се гримирате и да отидете от т. А до т. В. Докато при online флирта тази подготовка липсва и човек може да пести от ценното си време.

 

В интернет нещата стават по-лесно и по-бързо. Срамежливите хора се чувстват по-спокойни, може да водят няколко разговора едновременно и могат да си направят някакво мнение за човека срещу тях според приятелите, които имат или нещата, които си „поства“ на стената в социалната мрежа Facebook.

 

Но нека обърнем внимание и на недостатъците, които имат интернет запознанствата. Първият е, че никога не може да бъдете на 100% сигурни с кого наистина разговаряте и дали човекът срещу вас е такъв, за какъвто се представя. Не, че не може да ви излъже и на живо, но online става значително по-лесно.

 

 

Сигурно си мислите, че може да добиете някаква представа за човека, с когото си чатите, от снимките му, но винаги си имайте едно на ум, защото те могат да ви заблудят. Някои хора обичат да се снимат с чужди коли, в чужди къщи, а понякога дори с чужди приятели. Не си правете прибързано мнение за човека отсреща, може би ви изглежда надут, но всъщност е скромно момче, което търси чуждото внимание, но не знае кой е най-правилният начин да го привлече.

 

Снимка: Dreamstime

 

С течение на времето сайтовете за запознанства останаха в миналото, благодарение на социалната мрежа. Все по-малко хора ги ползват, като повечето разчитат на намирането на половинка във Facebook. Най-масовата практика е да се разглеждат приятели на приятели, за да може да се измъкне максимум информация за човека, когото бъде харесан и да има някой, който да гарантира за него, че е „свестен“.

 

Неприятното при Facebook свалките е, че повечето ви действия ще бъдат публично достояние за околните. Ако харесвате снимките му или той вашите, правите си шеговити коментари и т.н., това няма как да остане скрито както от вашите приятели, така и от неговите. А някои хора хич не обичат да разкриват личния си живот. Затова внимавайте и ограничете флирта само на лични съобщения.


Снимка: Dreamstime

 

Интернет може да бъде едно добро начало за новата ви връзка. Може би живеете в различни градове с твоята идеална половинка и единственият ви /или поне един от малкото/ шанс да се запознаете е online. Няма нищо лошо да се запознаете в интернет, а после да пренесете нещата в реалния живот. Просто бъдете внимателни, не се доверявайте на непознати, никога не си определяйте срещи на тъмно или на места, където няма хора и винаги казвайте на родителите си къде и с кого излизате.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
vazbudeniq29
преди 11 години

ISKAM DA SE ZAPOZNAQ S MOMI4E V BLISKO BADE6TE

MB1992
преди 11 години

Предпочитам олд-скуул начина. Т.е. Запознанство в истинския живот. Интернет е за информация, филми, музика и тн. Не за флирт.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия