Facebook ревност - колкото повече сме онлайн, толкова повече ревнуваме

2012-12-13 16:59:00
Facebook ревност - колкото повече сме онлайн, толкова повече ревнуваме
Снимка: Dreamstime

Ах, този Facebook... Колкото е добър, толкова е и лош. Спор няма, социалната мрежа е приятен начин за убиване на свободното време и поддържане на стари приятелства, но често води до излишни скандали с половинката. Според специалистите новите технологии водят и до нов вид ревност.

 

Facebook и другите социални мрежи дават възможност на всеки потребител да знае какво се случва в живота на приятелите му. Знае дали и с кого са обвързани, какво работят и/или къде учат, често ли пътуват и т.н. И всичко това, благодарение на снимки, коментари и предоставена информация.

 

За съжаление, социалните мрежи правят някои хора ужасно ревниви.

 

 

Да си имаш работа с ревнивец е нещо меко казано ужасно. Веднъж, след като той/тя реши, че му/й изневеряваш, връщане назад няма. Той/тя винаги ще си намери за какво да се хване и да започне да те обвинява, че мамиш. Ако има паролата ти във Facebook, считай, че ще влиза по-често в твоя, отколкото в неговия/нейния. Ежедневно ще търси доказателства, че е жертва на изневяра. Всеки разговор с твой/твоя приятел/ка ще изглежда съмнителен, всяка снимка, всяко like-ване... Затова по-добре не си давай паролата, за да избегнеш тези излишни скандали и обяснения.

 

Дори да няма паролата ти, ревнивецът пак може да те следи. Ще гледа какво си постваш, какво коментираш, с кого се сприятеляваш и т.н. И всичко ще му/й изглежда адски подозрително.

 

Според учените Facebook е спомогнал за създаването на нов вида ревност. Изследванията показват, че има връзка между количеството ревност и количеството, прекарано в социалната мрежа. Колкото повече следиш профила на гаджето си, толкова по-ревнив/а ставаш.

 

Няма смисъл да се ядосвате и да ревнувате излишно. Дори да ревнувате някого, ако той е решил да кръшка или са раздели с вас, постоянното мрънкане и следене няма да ви помогнат. В една връзка едно от най-важните неща е доверието. Затова вярвайте на човека, когото обичате. Какъв е смисълът да сте заедно, ако си нямате доверие и се съмнявате в него/нея постоянно?

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия