Как да се справим с ревността, преди да е погубила връзката ни

2012-04-11 13:41:00
Как да се справим с ревността, преди да е погубила връзката ни
Не прекалявайте с ревността, защото понякога тя убива чувствата.

Ако ревността не ви е чужда и не защото ви ревнуват, а защото вие не спирате да ревнувате, то тази статията определено ще ви бъде полезна. Ако полудявате, когато разберете или видите, че някой обръща внимание на гаджето ви и не понасяте присъствието на нейната/неговата бивш/а, то вижте как да се справите с чувството, наречено „ревност“:

 

Повдигнете самочувствието си – хората, които ревнуват, са основно тези, чието самочувствие е ниско. За да подобрите мнението за себе си, правете неща, които ви доставят удоволствие и в които сте добри. Когато усетите, че мислите за гаджето си и се притеснявате, че ви лъже и/или изневерява, то започнете да мислите за нещо хубаво, което да ви разсее. Така с времето ще успеете да промените начина си на мислене и ще се научите да вярвате на половинката си.

 

Не прекрачвайте границите на нормалното – всяко нещо е полезно, стига да е в малки количества. Същото се отнася и за ревността. Хубаво е да проявяваш интерес към партньора си, с кого излиза и какво прави, но едно и да си загрижен, друго е да контролираш личния му живот. Не съсипвай връзката си, само защото си ревнив. Научи се да овладяваш своите чувства и емоции, за да не останеш сам/а накрая.

 

 

Спрете с безпричинната си ревност - повечето хора започват да ревнуват, не защото са провокирани, а защото се чувстват несигурни както в себе си, така и във връзката си. В такива моменти започват да обвиняват партньора си, че не ги обича, че вече не се интересува от тях и т.н., а решението на проблема се крие в промяна харакстера на ревнивеца, а не в промяна на ревнувания.

 

Погледнете на нещата и от другата гледна точка - ако вашето гадже има бивш/а, която го иска обратно, не бързайте да го обвинявате. Все пак той/тя не е виновен, че бившата/бившия му/й все още има чувства. Не си мислете, че на него/нея това му/й харесва. Поставете се на мястото и на момчето/момичето, което страда, защото не са му споделени чувствата.

 

Не се сравнявайте с бившите му/й - това е глупаво, всеки човек е различен и чаровен по свой начин. Няма смисъл да ревнувате от някоя красавица/някое мускулесто момче, защото вие също сте красив/а и имате своите положителни черти на характера.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия