Пет неща, които са станали емблема за Стив Джобс

2012-10-08 12:21:00
Пет неща, които са станали емблема за Стив Джобс
Снимка: Reuters

На 5 октомври се навърши една година от смъртта на Стив Джобс, емблематичният съосновател на компанията Apple, припомня онлайн изданието на ABC News. Пет са нещата, свързани с неговата личност, които няма и не бива да бъдат забравяни, допълват от медията.

 

На първо място – начинът, по който поднасяше информацията пред аудиторията. Днес пресконференциите на компанията не са същите, признават журналистите оттатък океана. Дори и да представяше малък, незначителен ъпдейт, Джобс заразяваше със своята харизма. Увлекателният му стил и поведението при презентацията ви караха да смятате, че присъствате на нещо велико.

 

На второ място – стилът. Официалното облекло на Джобс си беше черно поло и джинси, но това постепенно се превърна в негова визитна картичка и лека-полека остана в главите ни именно с този начин на обличане.

 

 

Цитатите на Джобс: „Не е работа на хората да знаят какво искат“, „Защо да се присъединяваме към военноморските части, като можем да бъдем пирати“ и т.н. Наистина, голяма част от тях остават незабравими.

 

Четвъртото, с което американските колеги ще запомнят създателя на iPhone, са неговите e-mail-и. Обществото няма как да знае кой отговаря на поставените въпроси на сайтовете на компаниите, но Джобс често отговаряше на потребителите, въпреки че рядко даваше интервюта и избягваше публичността. Когато потребител алармира, че има проблем с антената на iPhone 4, когато го държи по определен начин, Джобс му отговори просто - „Спрете да го държите по този начин“...

 

Но може би най-впечатляващото качество на Стив Джобс е неговата визия. „Искаме да сложим големия компютър в една книга, която да можете да носите спокойно със себе си“. Това са думи на Джобс и не, не са казани при представянето на iPad през 2010 година, а през ... 1983 година.

 

Още hi-tek новини четете в Investor.bg

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия