Facebook премахна функцията за разпознаване на лица за потребителите от ЕС

2012-09-23 19:30:00
Facebook премахна функцията за разпознаване на лица за потребителите от ЕС
Снимка: Reuters

Социалната мрежа Facebook премахна функцията за автоматично разпознаване на лица във всички страни-членки на Европейския съюз, съобщава digitaltrends.com.

 

 

По настояване на ирландския комитет за защита на личните данни още в края на 2011 г. се заговори за блокиране на функцията „лицево разпознаване”, която според европейските закони се счита за грубо погазване на поверителността в мрежата.

 

По-рано тази седмица от управата на Facebook увериха, че спорната функция вече не е активна за новите потребители на платформата в ЕС. До 15 октомври се очаква да бъде изтрита и цялата база данни, натрупана досега от европейските юзъри.

 

„Като наш регулатор в Европа, ирландският комитет за защита на личните данни работи с нас непрекъснато, за да гарантира, че ние продължаваме да подобряваме високите стандарти за контрол на нашите съществуващи инструменти. Блокирането на функцията за разпознаване на лица е част от постоянно протичащия процес на надзор и ние сме доволни от факта, че комитетът не само потвърди нашите действия като съответстващи напълно на европейското законодателство, но и заяви, че ние дори сме надминали някои от първоначалните препоръки, ангажирайки се изцяло с най-добрите практики в защитата на личните данни”, заяви официалният говорител на Facebook за Европа.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия