Facebook прави "тагването" автоматично

Социалната мрежа Facebook ще направи стъпка напред в своето развитие, като добави към приложенията си функция за разпознаване на лица. Подобно приложение вече съществува в Windows Live Photo Gallery. Функцията се казва "tag suggestion" и ще

2010-12-17 17:52:35
Facebook прави
Социалната мрежа Facebook ще направи стъпка напред в своето развитие, като добави към приложенията си функция за разпознаване на лица. Подобно приложение вече съществува в Windows Live Photo Gallery. Функцията се казва "tag suggestion" и ще бъде допълнение към сегашната опция за "тагване" и ще бъде пусната до няколко седмици.

Ежедневно във Facebook се качват близо 100 милиона снимки и потребителите ръчно "тагват" своите приятели. За да бъдат улеснени всички, които ползват социалната мрежа, Facebook ще направи този процес автоматичен.

Чрез новото приложение потребителите ще могат да "тагнат" свой приятел в една снимка и ако той има още няколко с този приятел, автоматично ще бъде отбелязан и на останалите снимки. Възможно е след време ръчното "тагване" да се превърне в отживелица, но въпреки това ще остане като опция.

Потребителите ще имат възможност да изключат тази функция, ако не искат да бъдат автоматично "тагвани".  Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия