Нещо свежо на щанда – новите смартфони през септември

2012-09-03 16:50:00
Нещо свежо на щанда – новите смартфони през септември
Снимка: Reuters

За мнозина новият iPhone ще бъде черешката на тортата на пазара на мобилни устройства този месец. Очаква се той да бъде представен на 12-и септември, а девет дни по-късно да излезе и на пазара.

 

Преди това купувачите ще могат да се насладят на новият среден модел Desire X на HTC. С LG Optimus Vu пък на пазара ще има и хибрид между смартфон и таблет (т. нар. фоблет), пише в обзор за месеца ZDNet.

 

Гамата от обявените за септември смартфони е доста обширна. Има и специален акцент: новият iPhone. Петото поколение на смартфона на Apple се очаква да се появи на 12-и септември и след 21-и септември да бъде на разположение на клиентите.

 


 

Ако слуховете се окажат верни, е вероятно той да има най-забележимите промени в сравнение с предшествениците си и да разполага с по-голям 4-инчов дисплей, който ще предлага резолюция от 640 х 1136 пиксела. Сред останалите екстри са NFC, LTE, както и зареждаща станция.

 

По отношение на стандарта за пренос на данни NFC обаче все още има съмения. Според технологичния сайт Anandtech корпусът не предполага интегрирането на NFC. Джон Грубер от Daring Fireball, който поддържа добри контакти с Apple, намира това твърдение за много вероятно. И Джим Далрампъл от TheLoop потвърждава информацията на Anandtech.

 

Все пак е сигурно, че новият iPhone ще бъде задвижван от iOS 6. Новата операционна система предлага приложение за карти и т. нар. „навигация завой по завой“. В системата е налична е актуализирана версия на Siri.

 

HTC ще предложи Desire X за 299 евро в Европа. 4-инчовият смартфон разполага с резолюция от 800 х 480 пиксела, 5-мегапикселова камера, 1 GHz двуядрен процесор Snapdragon-S4, който се подпомага от 768 MB RAM, и 4 GB оперативна памет.

 

Операционната система е Android е 4.04, а за добрия звук ще се погрижи Beats Audio. Паметта от 4 GB може да се допълни с помощта на MicroSD-карта. Освен това в продължение на две години е гарантирано безплатно ползване на 25 GB онлайн пространство при Dropbox.

 

LG иска да натрупа точки през септември с Optimus Vu. Това е хибрид между смартфон и таблет, който е с размера на Samsung Galaxy Note, но изглежда по-тънък. В резултат имаме странната пропорция от 4:3. Операционната система е Android 4.0, а на разположение е и NFC чип. Устройството идва с 32 GB вградена памет, 1 GB RAM и 8 МР камера, както и 1,3 МР предна камера.

 

Още hi-tek новини четете в Investor.bg

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
notlike
преди 11 години

Епъл казаха още предварително на своите клиенти да не очакват чудеса и размазване на S3 - казаха, че техният смартфон ще е нещо подобно. Интересно ми е защо Епъл не се решиха да направят дисплея поне 4.3'', тъй като Xperia S е най-малкият от високия клас, а има такъв дисплей. Флагманите на HTC и Samsung - съответно One X и GS3 разполагат с 4.8''. Иначе тъмна Индия си остават базовите характеристики - лично аз очаквам четириядрен процесор и при всички положения 1GB RAM.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия