Таблетът на Google вече се продава в Германия, Франция и Испания

2012-08-27 16:28:00
Таблетът на Google вече се продава в Германия, Франция и Испания
Снимка: Reuters

Американският онлайн гигант Google пусна набиращия скорост свой таблет Nexus 7 на още три големи европейски пазари, съобщава Wall Street Journal.

 

Маниаците вече могат официално да си купят устройството във Франция, Германия и Испания. Там устройството се продава за 199 евро за 8 GB и 249 евро за версията с 16 GB памет. Все още не е ясно кога се очаква първите бройки от таблета да бъдат внесени и да се появят в търговската мрежа на България.

 

 

Произведеният от тайванския концерн Asus таблет сега се предлага в трите европейски страни чрез онлайн магазина Play Store на Google. По-късно устройството ще е налично в „избрани търговски партньори“ в Германия, Франция и Испания, заяви Google в понеделник. Според германски анализатори възможни търговски партньори във Федералната република са магазините на Media Saturn, където устройството може да се продава от 3-и септември.

 

Чрез продажбите на таблета Google се надява да насърчи и търговията в своя онлайн магазин, в който се предлагат не само приложения, но и филми, музика, книги и списания. Всички купувачи на Nexus 7 получават „за ограничен период от време“ ваучър за 20 евро, който могат да похарчат в Play Store.

 

Nexus 7, който бе представен в САЩ в края на юни, е първият таблет на Google и първото устройство с новия Android 4.1 Jelly Bean. Машината има 7-инчов HD дисплей, чипсет NVIDIA Tegra 3, 1 GB RAM, Wi-Fi и уебкамера. С него Google се изправя срещу пазарния лидер Apple, който засега предлага своя iPad само с големия си екран от 10 инча.

 

Пазарни експерти обаче очакват, че още през тази есен Apple ще представи своя по-малък седеминчов таблет под името iPad mini. Според Wall Street Journal устройството ще се появи на пазара през октомври, но Nexus 7 още сега е в конкуренция с други таблети с Android, като тези на Samsung или Motorola, както и с Kindle Fire на Amazon, който обаче все още не се предлага в Германия, Франция и Испания.

 

Още hi-tek новини четете в Investor.bg

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
koshtramba
преди 11 години

Цената му е доста приемлива.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия