Google+ вече с локално търсене

2012-05-31 13:16:00
Google+ вече с локално търсене
Снимка: Reuters

Онлайн гигантът Google въведе регионално търсене за социалната си мрежа Google+ под името Google+ Local, съобщи мениджърът Мариса Майер в предаването на CBS This Morning.

 

Геолокализиращата функция за социалната мрежа ще е на разположение както при достъп от мобилни устройства, така и от настолни машини, заяви Майер, цитирана от ZDNet.

 

 

Google+ Local е аналог на foursquare и с нея потребителите ще могат да виждат отзиви на приятели за места, които са посещавали. Самите потребители също могат да оставят коментари след посещение на магазини, сервизи за автомобили или каквото и да е.

 

Свързаният с местоположението на търсещия резултат може да съдържа редакционни коментари. Като пример за такива Майер назова пътеводителят за ресторанти Zagat, който бе придобит от Google през септември 2011 г. Тя анонсира и замяната на рейтинговата система от пет звезди на Google с тази на Zagat.

 

Потребителите могат да вземат правилни решения с предлаганите от Zagat обобщения на потребителските отзиви и изразителната рейтингова система, която им помага да избират въз основа на храна, обслужване, оформление и цена.

 

Google+ Local не е ограничена само за потребителите на Google+, а се отнася също и за Google search и Google map.

 

 

Така изглежда новата услуга. Илюстрация: Investor.bg

 

Още новини за комуникации четете в Investor.bg

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия