Компютърните очила на Google може да изместят смартфоните

2012-04-06 14:18:00
Компютърните очила на Google може да изместят смартфоните
Google претендира, че очилата са добри, колкото смартфоните. Снимка: Google

Google ще направи всичко възможно, за да станат смартфоните излишни. Американският интернет концерн обяви, че са създавали компютърни очила, с които може да се провеждат разговори, да се разглеждат географски карти и да се правят снимки с доста добро качество, съобщи компанията в социалната мрежа Google+.

Клипът, който е качен в интернет, показва как един мъж се разхожда в Ню Йорк и носи такива компютърни очила. На стъклата се появява полезна информация и той успява да направи снимки и да проведе видео разговор. Мъжът управлява очилата с гласови команди.

 

Според Google тяхното произведение може да прави всичко, което в днешно време правят смартфоните. А и те почти не се забелязват.

 

Очилата ще имат различни полезни приложения, като проверка на e-mail, GPS, Hangouts (възможността за провеждане на разговори в Google+), търсене в Google Search и други. Всички тези функции ще бъдат контролирани чрез гласови команди, а софтуерът, който ще задвижва всичко това, разбира се, е Android.

 

Цената ще бъде подобна на стойността на смартфоните.

 

 

Очилата на Google ще са оборудвани със собствен изчислителен блок, мрежов модул с поддръжка на 3G или 4G мрежи, GPS приемник, набор от всевъзможни сензори и полупрозрачни дисплеи на стъклата.

 

С това устройство Google въвежда т. нар. технология „Augmented Reality“ („разширена реалност“). С нея виртуалното информационно поле се пренася върху реални обекти – както например навигационна информация върху местата, където се намира потребителят.

 

Човекът, който носи компютърните очила, ще има възможност да получава информация за обектите, покрай които преминава. Ако, например, минете покрай някой ресторант, без да влизате в него ще имате възможността да разгледате менюто.

 

Кога модерните очила ще достигнат до рафтовете на магазините, още не е ясно. С подобно устройство обаче Google ще вкара наситените си с реклама онлайн услуги още по-силно в ежедневието на потребителя. Същевременно концернът ще дръпне в надпреварата с конкурента си Apple, който с iPhone и iPad е лидер на процъфтяващия пазар на мобилни устройства.

 

Още новини за най-новите технологии четете в Investor.bg

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
nefizkata
преди 12 години

Технологията не може да се съживи и да ни убие поне аз така мисля...Тези очила са страхотни ще улеснят натоварения ден на хората например вместо в училище да носим учебници да носим тези очила и да си взимаме часовете. Ще бъде страхотно! А и ще спре изсичането на дърветата!

bijou
преди 12 години

Не казвам, че не е готино и т.н ама ... Хората в днешно време съвсем са се побъркали. На кого му е нужна тая простотия ? След време тая технология ще ни убие.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия