5 съвета за преодоляване на раздялата

Вижте кои са те

2020-01-03 18:00:00
5 съвета за преодоляване на раздялата
Снимка: Pixabay

Да забравиш бившето гадже е трудна задача. Особено, ако връзката е била сериозна и продължителна, между вас е имало истинска любов и сте споделили много хубави моменти и преживявания. Но се казва, че с идването на новата година, трябва да оставите старите неща и хора в миналото. Ето няколко съвета как по-бързо да преодолеете раздялата и да спрете да мислите за бившето гадже.

 


1. Прекарайте време с добри приятели и колеги

 

Средата и компанията винаги оказват влияние. Ако се срещате по-често с добри хора, такива, които са позитивни, помагат ви, държат на вас, имат принципи и висок морал, по-бързо ще се развеселите и ще се убедите, че не искате прекалено много от живота и нямате прекалено високи стандарти. Щом около вас има свестни и сериозни хора, дори да са само приятели, значи може да намерите и такава половинка. Виждайте често и роднините си, така ще получите истинска любов и подкрепа.

 


2. Тренирайте

 

Здрав дух в здраво тяло! Много проучвания установяват, че тренировките и спорта повдигат духа ни, зареждат ни с енергия, повишават тонуса ни. Ако спортувате често, ще ви остава по-малко време да мислите за раздялата и негативните емоции. А и ще сте по-здрави, бодри, ще постигнете перфектна фигура и бързо ще намерите нови ухажори.

 

Снимка: Pixabay


3. Бъдете мили към себе си и си позволявайте да плачете

 

Не се обвинявайте за раздялата. Не мислете защо се е получило така - никога няма да имате точен отговор. Не спирайте сълзите си, позволете си да поплачете, за да ви олекне. Не е хубаво да потискате емоциите си. Това, че плачете не ви прави слаби, нормално е да страдате. Това е част от процеса по излекуването на разбитото сърце.

 


4. Мислете за лошите качества на бившето гадже

 

Ако все пак не може да спрете да мислите за бившата половинка, поне се фокусирайте над лошите качества, предателствата, несъвместимостите. Така отново може да се натъжите, но поне ще осъзнаете, че не си пасвате с този човек и не си е струвало да бъдете с него.

 


5. Посветете се на хобита

 

Докато сте във връзка може да сте били по-заети, защото е трябвало да обръщате повече внимание на партньора и да прекарвате много време с него. Сега най-после ще имате повече време за своите занимания и интереси. Правете това, което обичате и ще се чувствате пълноценни.

 

Снимка: Pixabay

 

3 знака, че не сте преживели бившето гадже

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия