4 урока за любовта от Барби и Кен

Вижте кои са те

2019-12-17 16:30:00
4 урока за любовта от Барби и Кен
Снимка: Pixabay

Барби и Кен са една от първите двойки, с които се запознават малките деца. Тези кукли и анимационни герои са винаги усмихнати и влюбени. Ето какво ни учат те за любовта.

 


1. Тишината е полезна за връзката

 

Понякога мълчанието е злато и тишината говори по-силно от думите, особено когато те са празни приказки и клишета. Куклите не произнасят думи, но езикът на тялото показва, че се обичат и че си отиват. Барби и Кен ходят заедно на срещи и постоянно прекарват времето си заедно. Това ни учи, че понякога не е нужно да говорим празни приказки, да обсъждаме нещата излишно, а просто да се наслаждаваме на времето, прекарано с партньора и да го ценим. Казва се, че ако мълчанието с някого не е неловко, значи това наистина е вашият човек, пред когото можете да бъдете себе си и от когото не се притснявате. Погледите и жестовете могат да са по-силни от думите, а и понякога да се гушнете и да стоите така, наслаждавайки се на тишината, е идеалния начин за почивка.

 


2. Външният вид е от значение

 

Колкото и някои хора да го отричат, няма как външния вид да не е от значение за връзката. Така децата спират да вярват в приказките и да гледат през розови очила и осъзнават, че красотата и добре поддържания външен вид имат значение в романтичните отношения. Няма как да бъдете с човек, от когото изобщо не сте привлечени и с когото не усещате тръпка по време на целувките и прегръдките. Барби и Кен винаги изглеждат перфектно, подбират внимателно дрехите си и се грижат за себе си. Това ги прави по-здрави, уверени, позитивни.

 

Снимка: Pixabay

 


3. Половинка = щастие

 

Ще забележите, че повечето кукли на Барби и Кен са винаги усмихнати, а героите са представени по подобен начин и в книжките, и във филмчетата. Когато са един до друг, те винаги се усмихват, сияят, греят и са лъчезарни. Това показва, че не трябва да търпите токсичните връзки, хората, които ви нагрубяват и обиждат, а партньорът трябва да е човек, който ви носи радост, виновен е за усмивката на лицето ви и с когото си прекарвате хубаво.

 


4. Независимостта е ключова

 

Барби е име, което всички разпознаваме. Тя често е с Кен и много пъти е свързвана с него, но хората говорят за Барби и по други поводи, а не само заради връзката ѝ. Тя е известна с дрехите, които облича, дома си, заниманията си, сестрите си, а не само с партньора си. Има хобита, ходи по екскурзии и изглежда уверена, дори когато е без мъж. Това учи тийновете, че те трябва да ценят достатъчно себе си, да не разчитат само на другите, да могат да са щастливи, дори когато са без гаджето и да не изоставят интересите си заради него. Трябва да са си самодостатъчни, да бъдат себе си, да се чувстват добре в кожата си и да не стоят в сянката на друг.

 

Снимка: Pixabay

 

Барби получава специална модна награда

 

Тита отпразнува 20-ия си рожден ден като Барби

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия