Зодиакалният знак е от значение, когато търсите любовта и дори приятелство. Някои двойки зодии просто изобщо не си пасват и никога няма да се разбират и да правят компромиси. Ето с кого да не започвате връзка.

 


Овен - с Рак

 

Овните обожават забавленията и са много импулсивни. Затова им трябва партньор, който е оптимист, обича развлеченията, прощава бързо и се носи по течението. Раците са пълна противоположност - те са чувствителни, нараняват се от малки неща, премислят всичко, нуждаят се от стабилност и сигурност. Предпочитат предвидимостта пред тръпката и се обиждат лесно. Овните няма да издържат на това напрежение и няма да успеят да са толкова търпеливи.

 


Телец - със Стрелец

 

Тези две зодии искат коренно различни неща от живота и връзките си, затова са между тях няма да се получи. Телците са земни знаци и искат партньор, на когото могат да разчитат; който е мил, загрижен и лоялен. Те искат стабилна връзка и сигурност. Стрелците пък са въздушни знаци, живеят за пътувания, приключения, искат да се скитат из света, понякога сами, да срещат нови хора и не мислят за създаване на семейство.

 


Близнаци - със Скорпион

 

Близнаците не гледат на връзките сериозно, искат нещата да са забавни, интересни, вълнуващи. Затова често си харесват Скорпионите - те са мистериозни, потайни, трудно се откриват - нещата винаги са загадъчни и интересни около тях. Но флиртът не продължава дълго, тъй като Скорпионите са водни знаци - копнеят за истинска, силна връзка, много са емоционални и взаимоотношенията с партньора са на първо място за тях. Скорпионът иска партньор, който му се отдава напълно и е верен, а това задушава палавите и вятърничави Близнаци.

 


Рак - с Водолей

 

Водните Раци се нуждаят преди всичко от сигурност, спокойствие и пълно отдаване във връзките си. За да се открият и някой да им стане близък, този човек трябва да е романтичен, мил, грижовен и такъв, на когото може да се разчита. Водолеите не са много емоционални, не обичат да говорят за чувства, не държат толкова на връзките, повече се интересуват от различни каузи и социални активности. Водолеите са откровени, но понякога Раците се нараняват от думите им. Никога няма да са сигурни във Водолея.

 


Лъв - с Овен

 

На пръв поглед те си приличат доста - огнени зодии са, искат да са първи, имат самочувствие и енергия. Но всъщност и двата знака имат прекалено голямо его и това ще е огромен проблем. Няма място за две звезди във връзката - Лъвовете искат да са най-важни, ценени, Овните да им се подчиняват, а Овните ще искат да доминират във връзката. Овните са инати и трудно приемат чуждо мнение, избухват лесно, ще има много скандали. Всеки ще иска да спечели, но това ще ги отдалечи един от друг.

 


Дева - с Рак

 

Девите просто са големи перфекционисти и винаги казват каквото мислят, редовно отправят критики. Правят го с добро - искат да помогнат и партньорът им да се усъвършенства, но Раците ще се нараняват дори от конструктивната критика. Те няма да я оценят, а само ще се разсърдят на Девите и това ще им пречи да създадат истинска връзка. Раците са обидчиви и лесно се нараняват, мислят, че нарочно някой ги атакува.

 


Везни - с Дева

 

Това са два зодиакални знака, които вярват в справедливостта, копнеят за нея и са добродушни. Отначало си мислят, че си отиват, но не е така. Везните искат да намерят баланса, хармонията, действат спокойно, опитват да са приятели на всички и да проявяват разбиране към всички. Девите се дразнят на това, за тях нещата са черно и бяло. Когато едно нещо е правилно или грешно, само това е важно за тях - не взимат под внимание детайли, не си променят лесно мнението. Затова Девите и Близнаците не се разбират един друг.

 


Скорпион - с Везни

 

Скорпионите имат голям проблем с доверието - трудно започват да вярват на нови хора, трябва някой много да им се доказва. Те са ревниви и копнеят за верен и лоялен партньор, като тях самите, който ненавижда предателството. Скорпионите търсят сигурност и отдаденост, а Везните са добродушни и мили, но обичат да се забавляват, и да флиртуват с други хора, дори невинно. Но за водните Скорпиони няма невинен флирт и доверието им веднага се руши, не понасят такива неща във връзките.

 


Стрелец - с Козирог

 

Стрелците искат по-скоро свободна връзка, не понасят да се чувстват като вързани и да са напълно отдадени на някого. Те са свободни души, нуждаят се от много свобода, приключения, вълнения, пътувания. Понякога са щастливи сами. А Козирозите са консервативни, морални, обожават да спазват традиции, вярват в семейните ценности, от малки търсят сериозен партньор. Връзката няма да се получи. Свободния дух и държанието на Стрелците ще отврати Козирозите.

 


Козирог - с Близнаци

 

Близнаците, също като Стрелците, искат приключения и ценят много свободата си. Така че при тази двойка също ще има сблъсък на ценности. Близнаците гледат своя интерес, искат да се забавляват, мислят първо за себе си и действат импулсивно. Това е недопустимо за сериозните, строги и морални Козирози. Тези знаци нямат почти нищо общо, така че едва ли ще бъдат привлечени един от друг.

 


Водолей - с Телец

 

Водолеите се нуждаят от пространство и време за себе си. Те работят над свои проекти, цели, измислят интересни инициативи, но не обичат някой да им се бърка и да се навърта около тях. Гордеят се с уникалните си идеи и вижданията си, но често прекарват време сами или отдадени на проект. Телците пък имат нужда да прекарват много време с партньора, да споделят всичко с него, искат пълно отдаване и сериозно обвързване. Ще се чувстват така, сякаш Водолеите не ги допускат до себе си, а Водолеите ще се изнервят.

 


Риби - с Водолей

 

Рибите са представители на водните знаци - както Скорпионите и Раците, и те са чувствителни, емоционални и раними. Искат романтика, приказна любов, вярност, отдаденост, мили жестове, внимание от партньора, искат любовта да е на първо място. За Водолеите това по-скоро е смешно и наивно. За тях световните проблеми са по-важни, не толкова любовта и връзките. Искат партньор, който мисли като тях. Водолеите не са много емоционални, затова не разбират Рибите.

Автор: Ивета Иванова