3 въпроса, които да зададете на първа среща

Ето как да се опознаете по-лесно

2018-09-09 10:30:00
3 въпроса, които да зададете на първа среща
Снимка: Pexels

Първата среща е вълнуваща. Ако мине добре и харесате човека, с когото сте излезли, обикновено започвате да мечтаете за сериозна връзка. За да сте сигурни обаче, че с него искате едно и също, първо трябва да разберете какво мисли по няколко въпроса.

 


Кога последно имаше връзка?

 

Това ще ви даде отговор на въпроса дали потенциалният ви партньор в момента се среща и с някой друг и просто има колебания относно връзката, дали скоро не е преживял болезнена раздяла и още обича друг човек. Ако наистина скоро е приключил връзка е хубаво и да попитате каква точно е била причината. Може и човекът да не е напълно искрен с вас, ако се познавате отскоро, но слушайте внимателно отговора. Ако постоянно обвинява за всичко бившата си половинка и използва обидни думи, имайте предвид, че може би връзката ще е трудна - ще ви обвинява, рядко ще поема отговорност и т.н.

 


Какво търсиш в човека до теб?

 

Добре е да знаете какво цени човекът, с когото излизате на среща. Забележете колко от качествата, които изброява, че харесва у другите, притежава и самият той. Обикновено човек търси у партньора си това, което е готов сам да предложи. Ако е постоянен и стабилен, вероятно ще ви отговори, че търси лоялен и честен партньор. С този въпрос ще разберете и други неща - например, ако ви отговори, че мрази драмите и не му се занимава със скандали, вероятно търси неангажираща връзка, в която просто ще се забавлявате и излизате заедно и не е готов да ви оказва подкрепа и да е твърдо до вас.

 


Как се виждаш след няколко години?

 

С това ще разберете какво иска от живота, дали си приличате по нещо, дали имате подобни мечти. Ако ви каже, че му се иска скоро да пътува в чужбина и планира да живее там, не може да разчитате, че от срещите ви ще излезе нещо сериозно. Ако пък признае, че си представя, че в следващите години ще завърши някакво образование или ще намери стабилна работа, може би иска и сериозна връзка, партньор, на когото може да разчита. Ако заговори за това колко държи на приятелите си и обича да излиза с тайфата и да организира екскурзии с тях, ви намеква, че поне на този етап, за него най-важни са забавленията, лудориите с приятели и вие ще сте на второ място.

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия