Нещата, които НЕ бива да те притесняват "там долу"

2016-11-11 14:31:00
Нещата, които НЕ бива да те притесняват
Снимка: iStock

Всяка тийнейджърка понякога се чуди дали всичко с интимните й части е наред. Разбери няколко неща, които ще ти дадат отговори на въпроси, които често си задаваш, но те е срам да обсъдиш с приятелките си:

 

Окосмяването е нещо напълно нормално – всяка жена има косми по интимните части. Някои повече, други по-малко, но няма представителка на нежния пол, която да има щастието да е напълно гладка „там долу“. Не се притеснявай, ако космите ти започваш от венериния хълм и завършват между бузите на дупето. Това е нещо напълно нормално. А дали ще ги отстраняваш или не, е въпрос на личен избор.

 

 

Срамните устни може да не са напълно еднакви – нали знаеш, че при човешкото тяло няма две неща, които да са напълно еднакви. Разбира се, разликите са минимални, но все пак съществуват. Така че не се учудвай и не се притеснявай, ако забележиш, че срамните ти устни се различават една от друга. Има място за притеснение само ако размерът им се е променил изведнъж. Тогава те съветваме да посетиш гинеколога си.

 

Цветът може да варира – без значение какъв цвят има кожата ти по останалата част от тялото, при интимните части той може да бъде от розово до пурпурно, а на места дори кафяво.

 

Малките устни са по-големи – при някои момичета малките срамни устни се промъкват между големите и се виждат. Това обаче не бива да те притеснява, защото е нормално, а и не оказва никакво влияние върху твоите усещания.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия