Любопитни факти за клитора

2016-02-02 15:15:00
Любопитни факти за клитора
Снимка: iStock

Всяка жена има клитор, всеки мъж е виждал поне един в живота си, но не са много тези, които знаят достатъчно за тази част от женското тяло.

 

В клитора има около 8 000 нервни окончания, което е два пъти повече, отколкото има в пениса. Няма друга част от женското тяло, където да има такава концентрация на нервни окончания. Някои специалисти твърдят, че клиторът има много общо с мъжкия полов орган и дори го определят като недоразвит или закърнял член.

 

 

Този орган съществува в женското тяло с една-единствена цел – достигане на оргазъм. Най-вероятно знаеш, че стимулирането на клитора е най-сигурният начин една жена да „свърши“, защото някои дами така и не могат да достигнат до вагинален оргазъм.

 

Интересен е фактът, че клиторът продължава да расте почти през целия живот на жената, като около 30-годишна възраст е 4 пъти по-голям, отколкото през пубертета. При някои дами с големината се увеличава и чувствителността му, което може да направи стимулацията болезнена на моменти.

 

За разлика от представителите на силния пол, при които сексуалната мощ намалява с течение на времето, жените могат да се похвалят с клитор, който не остарява и не губи чувствителността си с напредване на годините.

 

Както мъжете имат различни по големина пениси, така и дамите имат различни клитори. Той може да бъде голям колкото семка от слънчоглед, а при някои жени с аномалии, може да достигне размер на миниатюрен пенис.

 

Клиторът се намира в дълбочина и не е само това, което се вижда на пръв поглед. Той може да е разположен на дълбочина от по 10 см, където е G точката, а на повърхността да се виждат едва няколко мм. Именно от това разположение зависи колко лесно една жена може да достигне до оргазъм.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия