Нещата, които променят вкуса на вагината ти

2016-10-17 13:30:00
Нещата, които променят вкуса на вагината ти
Снимка: iStock

Най-вероятно си чувал, че вкусът на спермата и миризмата на вагината зависят от храните и напитките, които консумираме. Има обаче и други неща, които оказват влияние върху миризмата на женските гениталии.

 

Виж кои са 7-те неща, които променят вкуса на вагината ти:

 

Витамини – ако прекалиш с приема на витамин В, е възможно да се появят странни миризми, особено ако приемаш и мултивитамини. Имай предвид, че това, което е неприятно за един, не е неприятно за друг.

 

 

Изпотяване – потенето във фитнеса може да направи вкуса на вагината ти по-солен.

 

Цикъла ти – вагината ги може да има по-метален вкус точно преди или след менструацията заради съдържанието на желязо в кръвта.

 

Храни като чесън, аспержи и силни подправки като къри – здравите вагини имат кисело pH, така че всяка храна или продукт, които влияят върху него, могат да доведат до неприятна миризма.

 

Житняк – житните треви и хлорофила могат да действат като естествени ароматизатори, които да променят миризмата на вагината, а понякога и вкуса.

 

Антибиотици – приемът на антибиотици може да промени естествените бактерии във влагалището и да причини гъбички или да доведе до промяна на вагиналното течение. Причината за това е, че антибиотиците убиват всички естествени бактерии и се променя pH-то, а това води до промяна на флората и секретите, което може да причини неприятна миризма и вкус.

 

Синдром на рибената миризма – това е рядко състояние, известно още като „триметиламинурия”, което се развива вследствие на предаване на прекомерни количества от компонентна триметиламин. Той се отделя при смилането на храна, която е богата на холин. Такива храни са рибата, черния дроб, някои бобени култури, соята и яйцата.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
papugai
преди 7 години

а по време на цикъл, какъв вкус има ?


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия