Уникалните неща, които твоята вагина може да прави

2016-03-22 15:45:00
Уникалните неща, които твоята вагина може да прави
Снимка: iStock

Ние, хората, определено сме сложно устроени същества. И въпреки че знаем доста за себе си, учените тепърва ще научават изключително интересни и любопитни факти за човешката природа. Човечеството постоянно прави нови и нови открития за себе си и винаги има какво ново и интересно да се научи.

 

Женският организъм също е доста интересен. Момичета, сигурно си мислите, че знаете всичко за тялото си, но това не е така. Има доста любопитни факти, свързани с вагината, които малцина знаят. Кои са те?

 

Вагината може да се самопочиства – тя го прави с помощта на прозрачните и бели секрети, които измиват бактериите и старите клетки и по този начин предотвратяват попадането на всякакви патогени в матката. Поради тази причина жените не бива да използват тоалетен сапун за почистване на гениталиите, защото те водят до нарушаване на pH баланса . На пазара има огромно разнообразие от специални сапуни за интимната зона, така че се спри на някой от тях.

 

 

Има жени с две вагини – добрата новина е, че не са много, но има и момичета, които се раждат с двойна матка и влагалище, разделени в две отделни кухини. Тези момичета имат и две фалопиеви тръби и два яйчника. Неприятното в случая е, че е напълно възможно момичето да има цикъл два пъти месечно вместо веднъж. Също така е възможно вече бременна да забременее с втори плод.

 

Вагината може да спаси живот – в днешно време учените провеждат редица изследвания за безопасност на стволовите клетки за лечение на пациенти със застойна сърдечна недостатъчност. Интересното в случая е, че тези стволови клетки се извличат от менструалната кръв и се отглеждат, за да генерират различни типове клетки в организма. Към този момент това са експериментални изследвания, а не обичайна процедура, но ако имат успех, може да спаси живота на много пациенти.

 

Вагината може да стане капан за пениса – това може да се случи по време на секс, когато тазовите мускули на влагалището стискат пениса по-силно от обикновено и на мъжът му става трудно да го извади. Причината за това е вакуумът, който се създава във влагалището. Специалистите съветват, ако това се случи, мъжът да вкара пръст в ануса на партньорката си и леко да изтегли надолу, за да осигури въздушен поток. По този начин вакуумът ще се наруши и мъжът ще може да извади пениса си от „капана“.

 

Вагината може да променя цвета си – по време на сексуална възбуда или бременност настъпва прилив на кръв и цветът на външните полови органи се променя като става по-дълбок и тъмен. Когато жената влезе в менопауза тя загубва естрогена си и това също може да доведе до промяна в цвета – лигавицата става по-светла и придобива по-блед оттенък.

 

Вагината е способна на множество оргазми – те зависят от зоните, които са стимулирани и съответно биват клиторен, вагинален, шиен, смесен и т.н. Най-хубав е множественият оргазъм, който се получава, когато жената малко се отпусне след първия, но не напълно. И след това следва нов прилив на удоволствие и нов, и нов и т.н

 

Вагината може да стане по-силна – 33% от представителките на нежния пол страдат от дисфункция на мускулите на тазовото дъно, което води до проблеми с контролирането на пикочния мехур, изтичането на урина и болки. Този проблем се среща при жени на всякаква възраст и се лекува успешно. Според специалистите упражненията за мускулите на тазовото дъно успешно помагат за решаване на проблема и е удобно, че могат да се правят навсякъде.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия