Какво се случва с тялото ти по време на секс [за момичета]

2016-10-13 14:32:00
Какво се случва с тялото ти по време на секс [за момичета]
Снимка: iStock

Без значение дали водиш полов живот отскоро или не, най-вероятно не подозираш, че докато правиш секс, твоето тяло претърпява някои невероятни промени. И това е напълно нормално, защото ти се наслаждаваш на случващото се и нямаш желание да наблюдаваш всеки детайл от тялото си.

 

Сега обаче може да разбереш какво се случва с теб по време на секс, без да се разсейваш по време на самия акт:

 

Клиторът ти изчезва – това се случва, когато жената получава оргазъм. По време на етапа на възбуда, точно преди кулминацията, клиторът на жената от голям и видим сякаш напълно изчезва. Това се случва, защото по време на оргазъм клиторът се прибира в „клиторната качулка“ - кожата, с която ерогенният орган е покрит.

 

 

Изпълваш се с течност – мъжете не са единствените, които могат да еякулират по време на оргазъм. Еякулацията при представителките на нежния пол, известна още като „скуърт“, често се бърка с пишкане. Скуъртът представлява голямо количество прозрачна течност от парауретралните жлези, които се намират близо до уретрата.

 

Гърдите ти се уголемяват – по време на секс женските гърди стават по-големи заради повишения приток на кръв. Колко точно се уголемява бюстът не може да се каже със сигурност, но е сигурно, че изумителният ефект е краткотраен.

 

Вагината ти се подува – това се случва по време на секс, непосредствено преди получаването на оргазъм. В този момент горните 2/3 от влагалището се подуват. Според някои специалисти увеличението на района на шийката на матката всъщност повишава шансовете за забременяване.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия