Какво се случва с тялото ти, когато дълго време не правиш секс

2016-10-07 17:01:00
Какво се случва с тялото ти, когато дълго време не правиш секс
Снимка: iStock

Има много причини, поради които един човек може да спре да прави секс. Без значение дали се е случило, защото нямаш сексуален партньор или заради болест, липсата на секс оказва негативно влияние върху здравето ти.

 

На всеки се е случвало от време на време да има по-големи периоди, в които да не води полов живот. И въпреки че най-вероятно не са усещали промени и не са страдали, с организма им са се случвали някои негативни неща. Липсата на секс може да доведе до повишен риск от здравословни проблеми, намалена концентрация, липса на либидо, апатия и т.н.

 

Виж кои са нещата, които се случват с тялото ти, когато спреш да правиш секс:

 

Сънищата се променят – понеже сексът ти липсва, но не го практикуваш, напълно е възможно да започнеш да го сънуваш. И най-вероятно ще правиш секс с хора, с които в реалния живот не би. Не се притеснявай, нормално е да сънуваш такива сънища.

 

 

Вагиналните стени отслабват – колкото повече секс правиш, толкова по-стегнати ще бъдат вагиналните ти мускули. Съветваме те по време на периодите, когато не водиш полов живот, редовно да правиш тренировките на Кегел, за да останат стените ти стегнати.

 

Имунитетът се понижава – липсата на сексуален живот води до отслабване на имунната система. А това най-вероятно ще доведе до чести настинки и грипове.

 

Либидото намалява – колкото повече време минава, без да си правил секс, толкова повече либидото ти ще намалява. Това се случва, защото в един момент липсата на сексуален живот се превръща в нещо нормално.

 

Стресът се увеличава – хората, които не правят секс, обикновено се чувстват по-стресирани и се притесняват повече. Причината за това е, че по време на сексуалния акт тялото отделя голям брой хормони на щастието. При липса на секс обаче такива няма. Доказано е, че човек, който не прави секс, по-трудно се справя в екстремни ситуации.

 

Отдалечаваш се от интимния си партньор – ако имаш връзка с някого, но не правите секс, това най-вероятно ще се отрази зле на вашите взаимоотношения. Много е възможно да се намеси трети човек, който да започне да задоволява нуждите на партньора ти.

 

Увеличава се рискът от рак на простата – мъжете, които редовно правят секс, са изложени на 20% по-малък риск от рак на простата. Причината за това е, че честата еякулация може да премахне потенциално вредните вещества от простатата.

 

Самочувствието се понижава – липсата на секс може да те накара да се чувстваш по-малко привлекателен и съответно самочувствието ти да пострада.

 

Появяват се проблеми с ерекцията – пенисът е мускул, който има нужда от редовни тренировки. Поради тази причина, ако един мъж дълго време не прави секс, може да си докара еректиална дисфункция, както и преждевременна еякулация.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Lilly23
преди 6 години

E, изводът е: ПРАВЕТЕ СЕКС!


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия