Нещата, които никога НЕ бива да допускаш във връзката си

2016-08-16 16:30:00
Нещата, които никога НЕ бива да допускаш във връзката си
Снимка: iStock

Голяма част от влюбените правят следната грешка – отдават себе си изцяло на своя партньор, без да получат нищо в замяна, освен поредната доза изисквания или критики. Любов? По-скоро не.

 

Няма нищо по-хубаво да обичаш и да бъдеш обичан, да цениш човека до себе си и да бъдеш оценяван.

 

Но, за да бъде връзката ти качествена и задоволяваща, трябва да спазваш някои принципи и да защитаваш някои неща. Кои са те?

 

Не позволявай на гаджето си да нахлуе и да унищожи личното ти пространство – всеки човек си има хоби, приятели, семейство и неща, които обича да прави през свободното си време. В никакъв случай не се отказвай от любимите си неща, от вечерите, прекарани със семейството и от свободното време, прекарано с приятелите заради гаджето си. Не бива партньорът ти да бъде по-важен от теб самия. В никакъв случай не загърбвай всичко, което обичаш заради половинката си, защото ако го направиш, няма да остане нищо от теб и ще загубиш истинската си същност. Не забравяй, че личното пространство е интимно място, където присъстваш социалния ти живот, твоите интереси и страсти.

 

Не се превръщай в нещастен човек – всяка сутрин, когато се събуждаш, трябва да си задаваш следния въпрос: „Аз щастлив ли съм от живота, който живея?“. Помисли си хубаво дали гаджето ти е човек, с когото искаш да прекараш останалата част от живота си. Ако смяташ, че той е подходящ за теб, дава ти нужната опора и прави всичко възможно, за да бъдеш щастлив, то връзката ви определено си заслужава и трябва да работиш в посока на нейното развиване. Но, ако по-скоро чувстваш, че не си достатъчно щастлив и може да бъдеш повече, ако смяташ, че човекът до теб не ти дава достатъчно, то е време да сложиш край на връзката ви и да потърсиш човек, който ще те обича и уважава.

 

 

Не давай на гаджето си всичко, ако не получаваш нищо в замяна – доста хора правят тази грешка и после сурово си плащат за нея. Ако отдаваш себе си изцяло, без да получаваш нищо в замяна, рано или късно ще се почувстваш адски разочарован, нещастен и празен. А това усещане е адски разрушително и може да доведе човек до депресия. Обичай партньора си, уважавай го, прави мили жестове за него, но в никакъв случай не бъди във връзка, в която той не ти отвръща със същото.

 

Не убивай своите мечти – има хора, които с удоволствие унищожават чуждите мечти и надежди. Ако гаджето ти е един от тях, бягай надалеч от него, преди да си се превърнал в празен човек, който не вижда смисъл да живее. В никакъв случай не бъди с човек, който постоянно те обижда, критикува и ти казва, че ти не можеш да постигнеш целите, които имаш и да сбъднеш мечтите си. Слушайки тези думи ден след ден, е въпрос на време да се превърнеш от силна и борбена личност в бледа сянка.

 

Не унищожавай самочувствието си – когато двама души се обичат и уважават, те се подкрепят и стават по-силни от преди. Понякога обаче единият партньор няма достатъчно самочувствие и прави всичко възможно, за да срине и чуждото. В никакъв случай не позволявай на гаджето ти да казва, че не си достатъчно красив, атрактивен, забавен, умен, добре изглеждащ и т.н. Това не е така и той го знае, но ти го говори, за да унищожи самочувствието ти и да те направи зависим от него. Не бива да допускаш това!

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия