Какво трябва да знаеш за компромисите във връзката

2015-02-02 17:35:00
Какво трябва да знаеш за компромисите във връзката
Снимка: freedigitalphotos.net

Всеки е чувал, че без компромиси една връзка не може да съществува. Колко често правите компромиси със себе си, за да ощастливите партньора, за да избегнете спор или скандал, или просто, защото не ви се занимава? Всеки човек прави компромиси в ежедневието си. Когато сме на училище, на работа или в отношенията си с родителите. Но има ли място за компромиси в отношенията с партньора?

 

Компромисът, просто защото така е удобно. Понякога хората правят компромиси със себе си в отношенията с партньора, просто защото така се чувстват комфортно. Не искат или не могат да изразят позиция, да застанат зад желанието си и да го отстояват. Най-често гаджето изобщо не разбира, че сме направили компромис и точно от там идва проблемът. Другият партньор смята, че всичко е наред и че ти си съгласен/на с това, което се случва. Когато не показваш, че правиш компромис, другият изобщо не разбира, а в теб се трупат отрицателни емоции. В един момент всичко избива, защото се чувстваш неразбран/а и ти омръзва никога да не се съобразяват с теб. Това може да е пагубно за връзката.

 

Компромисът може да е и поражение. Имаш чувство, че партньорът те потиска и каквото и да говориш или правиш, той/тя не се влияе от думите и действията ти. В един момент с партньора сякаш започвате борба кой ще се наложи над другия. Компромисът става поражение за този, който отстъпи. Този начин на мислене е много вреден, защото връзката се превръща в състезание за надмощие. В един момент вие забравяш, че не си щастлив, просто искаш да се наложиш над партньора.

 

Не бива да правиш компромис с принципите, чувствата и мечтите си. Когато някой те обича и иска да бъде с теб, няма да те кара да правиш компромис с принципите си. Напротив, той/тя ще ти помага да ги отстояващ и да си щастлив/а.

 

Не прави компромис с чувствата си, защото това не е пътят към щастието. Когато обичаш някого, има смисъл да даваш всичко от себе си. Ако любовта вече си е отишла, няма защо да правиш компромис със себе си. Признай си, че чувствата са отлетели и вземи решение как ще продължиш живота си напред.

 

Мечтите. Не прави компромис с мечтите си, защото някой ден ще съжаляваш. Когато един човек те обича, ще гледа в една посока с теб, а няма да те спира да правиш това, което искаш.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия