Какво да правиш, ако имаш гадже, което обичаш, но се влюбиш в друг/а

2016-08-03 13:40:00
Какво да правиш, ако имаш гадже, което обичаш, но се влюбиш в друг/а
Снимка: iStock

За съжаление, сложните житейски ситуации ни връхлитат, когато най-малко очакваме и когато не сме достатъчно подготвени за тях. Сега ще поговорим за случаите, когато човек си има сериозна връзка, но се влюби в приятелка/колежка/съученичка. В същото време обаче обича и постоянния си партньор и в никакъв случай не иска да го нарани или да се раздели с него.

 

Виж как да съхраниш сърцето си цяло, без да го разкъсваш на две.

 

Сигурно си наясно, че всяка връзка си има своите приливи и отливи. Няма как взаимоотношенията ви да бъдат ОК през цялото време и да не се стига до скандали, или да не изпитваш нужда от време на време да останеш насаме. Но когато е замесен трети човек, към когото имаш интерес, най-вероятно ще изпиташ чувство за вина и предателство, което ще те накара да се чувстваш зле. Най-добре е да си дадеш малко време и да се надяваш, че интересът ти към другия човек ще отмине от само себе си.

 

 

Напълно възможно е да попаднеш в ситуация, в която да изпитваш непоносим копнеж по някога и да те боли, когато не сте заедно. Опитай се да оставиш чувствата си настрани и се постарай трезво да прецениш дали си заслужава да рискуваш да нараниш партньора си и да му изневериш. Ако не можеш да устоиш на изкушението, отдай му се, но бъди готов да изгубиш човека до себе си. А и ще е по-добре и за двамата, ако му признаеш за ситуацията и не му изневеряваш зад гърба. Все пак не може цял живот да живееш в лъжа, нали?

 

Хубаво е да поговориш на четири очи и с човека, към когото имаш чувства. Възможно е той да няма същия интерес към теб или пък да те харесва, но да не го признава, защото знае, че имаш връзка. Изяснете си отношенията и потърсете разрешение на ситуацията, в която сте.

 

Трябва да внимаваш много с личната си кореспонденция, ако не искаш да нараниш човека до себе си. Заключвай винаги телефона си, не оставяй FB профила си и внимавай със среднощните разговори. Може да ти е трудно да се криеш и да искаш по-често да чуваш човека, по когото си хлътнал, но трябва да се въздържаш заради партньора си.

 

Ако смяташ, че не можеш да се справиш сам с тази ситуация, потърси професионална помощ при психолог. Той ще ти помогне да разбереш някои неща и ще ти бъде по-лесно да вземеш решението дали да останеш с партньора си или да се отдадеш на новия си любим човек.

 

Много внимавай на кого споделяш. Със сигурност ти се иска да излееш мъката си на близък приятел, но се опитай да не го правиш. Животът често ни показва, че обикновено ни предават хората, на които имаме най-голямо доверие. Затова не споделяй на никого за случващото се, докато не си изясниш напълно какво ще се случва с теб занапред.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия