Бързият секс не е полезен

2016-08-01 15:43:00
Бързият секс не е полезен
Снимка: iStock

Случвало ли ти се е да правиш секс с гаджето набързо? Желаели сте се, атмосферата е била нажежена, страстта е била налице, не сте имали време, но сте се отдали един на друг за няколко минутки.

 

В случилото се няма нищо нередно, но наскоро английските биохимици, изучаващи влиянието на секса върху здравето, установили, че бързият секс е вреден (или по-скоро не е полезен).

 

 

Всъщност сексът става полезен след 30-та минута, когато се появяват хормони, неутрализиращи свободните радикали, които предизвикват различни заболявания.

 

В човешкия организъм има свободни радикали, които поглъщат молекулите на кислорода и задействат болестотворни процеси. По време на секс се образуват хормони, които съдействат за унищожението на свободните радикали. Според учените необходимото време полезните хормони да се образуват в организма е около 30 минути. Единствено тогава сексът е полезен за здравето, защото е възможно унищожението на вредните радикали.

 

Затова е добре да имаш предвид, че сексът, който трае по-малко от 30 минути, може да не е вреден за здравето, но и не е полезен. Ако искаш да си доставиш не само удоволствие, но и да подсилиш здравословното си състояние, отдай се с партньора си на по-продължителни прелюдии. Разбира се, като говорим за секс, включваме и любовната игра, а не само същинския акт.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия