Защо представителите на силния пол се плашат от независими жени?

2016-07-25 15:59:00
Защо представителите на силния пол се плашат от независими жени?
Снимка: iStock

Има жени, които са силни и могат да се справят сами в живота, без да имат нужда от мъж до себе си. Това може да ти звучи добре, но, за съжаление, голяма част от представителите на силния пол се плашат от независими дами.

 

Много мъже просто не могат да приемат факта, че жената е силна наравно с тях, а понякога дори повече. Но защо всъщност независимите жени плашат мъжете?

 

Имат нужда от интелигентен партньор до себе си – независима жена иска да бъде най-добрата и поради тази причина иска мъжът до нея да има същите качества. Тези високи очаквания обаче често плашат мъжете. Независимата жена има нужда от интелигентен мъж до себе си, от когото има какво да научи. В същото време обаче представителите на силния пол предпочитат жената да бъде красива, но не прекалено умна.

 

 

Вече имат пълноценен живот – независимите дами водят пълноценен начин на живот и те не страдат, когато са необвързани, защото имат достатъчно интересно ежедневие и са напълно удовлетворени от живота, който водят. Независимата жена има кариера, хобита и приятелки, които са ѝ напълно достатъчни. Тя няма нужда просто от мъж, с когото да прекарва част от деня си. Тя има нужда от интелигентен партньор, от когото има какво да научи.

 

Няма намерение да става бавачка – тя работи и се грижи сама за себе си и съответно очаква същото от своя партньор. Независимата жена не иска да влиза по задължение в ролята на домакиня, но с удоволствие би го направила, когато сама го пожелае. За съжаление, в днешно време има доста мъже, които очакват от жената до себе си да се грижи за тях и за дома. Независимите жени обаче нямат такива намерения и смятат, че задълженията трябва да бъдат разделени по равно.

 

Има високи стандарти – независимата жена не иска мъж, над когото да доминира. Тя иска да бъде равнопоставен партньор във връзката и да гради общо бъдеще с партньора си. Нейните стандарти за високи, но това е така, защото тя предлага много на мъжа до себе си. Доста господа обаче не са способни да отговорят на високите очаквания и поради тази причина бягат от възможността да имат връзка с независима жена.

 

Като извод може спокойно да кажем, че алфа мъжът не може да приеме алфа жената. Повечето представители на силния пол не могат да се примирят с това тяхната любима да им бъде конкуренция във всяка една област. Все още мъжете предпочитат връзките със смирени жени, над които да доминират с лекота. И поради тази причина алфа мъжът се страхува от независимата жена, която застрашава неговата „мъжественост“, който всъщност не съществува, защото един истински мъж никога не би се уплашил от една независима жена.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия