Момичета, първа среща?

2016-08-01 20:02:00
Момичета, първа среща?
Снимка: Pixabay

Достатъчно материал има за това какво момчето трябва да направи на първа среща. Трябва да е спретнат, да мирише хубаво, да ни заведе на някое готино място, да се погрижи да си изкараме страхотно, задължително да плати сметката и да ни целуне за довиждане след като ни е изпратил до входа на дома ни. Чудно е това. А какво трябва да направиш ти?

 

Не е нужно да го казвам, но все пак ще го направя – издокарай се и ти.  Винаги е приятно, когато момчето види, че си положила усилия за вашата среща. Значи, че взимаш неговото предложение да излезете сериозно и, че искаш да го впечатлиш с външния си вид. И това не е тайна за никого. Много момичета избягват да се издокарват, за да не би момчето да си помисли, че се опитват да го хванат само с външен вид. Не прави тази грешка. Облечи нещо хубаво – след като се изкъпеш – сложи си парфюм, едно леко червило и си готова.

 

 

Той трябва да е джентълмен, но и ти не забравяй да се държиш като дама. Когато ти направи комплимент благодари му. Когато ти отвори вратата също. Нищо не прави по-добро впечатление от добрите обноски. Не яж с отворена уста и избягвай да говориш, докато предъвкваш храната си. Дори и да си мислиш, че си скрила всичките залци под езика и зад кътниците си, все нещо ще се види. Така че първо преглътни.

 

Не го прекъсвай. На първа среща винаги е малко нервно. Какво ще кажеш, дали ще го кажеш както трябва и дали няма да си забравиш мисълта. От тези притеснения започваш да искаш да се изкажеш по-бързо, за да покажеш колко си умна или забавна, но ако го прекъснеш, само ще го сецнеш. Хората започват да се притесняват, когато бъдат прекъснати няколко пъти и след това разговорът тръгва далеч по-сложно.

 

Остави го да се покаже като джентълмен. Ако си от онези жени, които искат да покажат самостоятелност и независимост, и понечиш да си платиш сметката сама, но момчето, разбира се, не ти позволи не се противи. Мъжете се чувства добре и силни, когато могат да покажат на жената, че са истински джентълмени. Чувства се добре и за себе си. Тръгнеш ли да спориш с това ще стане адски неловко. Първо за него, по съвместителство и за теб. Излишно е.

 

Ако не е кръгъл идиот, но не го бива много в шегите – все пак се засмей. Хуморът е един от най-добрите начини за разцепване на леда. Ако пича ти допада и го намираш за сладък нищо няма да ти стане да се посмееш на шегите му, макар и да не ти идва толкова отвътре. Помни, от нерви много неща се закучват като чувството за хумор, бързото схващане и дори това да смяташ. Нормално е, даже очарователно, затова го поощри малко. Най-вероятно той се притеснява точно толкова, колкото и ти.

 

В никакъв случай не му разказвай за бившите си гаджета или онова гадже, което ти е разбило сърцето и живота. Минах през нервите и добавям, че от нерви наистина можеш да започнеш да разправяш страшни глупости. Няма по-добър начин да скапеш настроението на потенциалната си половинка от това да му наприказваш всички детайли от предишната си връзка. Ще го направиш бая неловко и после ще се молиш да не те изпрати до вас. Вървенето в мълчание с някой, който не познаваш добре може да стане чак неудобно и срамно.

 

Наслади се. Едно от най-интересните неща на първа среща е всички въпроси, които можеш да му зададеш. От това какво е обичал като малък, до това какъв иска да стане. Винаги е интересно да опознаваш хората особено такива, с които си искала да излезеш на среща.

 

Цялата нощ може да се развали в рамките на минута, но ако не ти се случи подобно злощастие, до края на вечерта ще си сигурна дали е минало добре, или не. Ако отговорът е положителен, дръж си телефона близо и мисли какво ще облечеш на втора среща. Без да вдигаш очакванията си. 

Автор: Моника Цветкова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия