5 знака, че джентълменът в него е тотално мъртъв

2016-06-24 13:07:00
5 знака, че джентълменът в него е тотално мъртъв
Снимка: pixabay.com

Някои мъже не си дават сметка, че някои жени не си падат толкова по феминистките идеи. Всички искаме равенство, но всъщност не го искаме наистина. Най-вече не го искаме, когато излизаме на вечеря, на кино или където и да било в общественото пространство. Не го искаме и у дома. Това не важи само за постоянните партньори. Важи и за потенциалните. И сега ще обясня.

 

Отивате на вечеря и той учтиво ти подава твоята част от сметката. Някои от вас, дами, ще си помислят, че си измислям и че такъв тип мъже няма. Други ще открият себе си и собствените си истории. За някои мъже е много изгодно да предположат, че си отявена феминистка и вървейки редом с идеите си, ще искаш да си платиш сметката сама. Не, господа. Въпрос на елементарен мъжки жест е да платите вечерята на дамата си, особено ако ви е за първи път. Много вероятно е след като й подхвърлите нейния дял повече да не я видите.

 

 

Пита на колко минути си от центъра и се чуди дали вземе такси с теб, което отново да си поделите, или да си хване собствено. Ужасно се извинявам на докачливите представители на мъжкия пол, но това ви прави страшна невестулка. И да, използвам американската дума за такива мъже, защото нямам по-описателна думичка. Фактът, че сте склонни дори да си помислите да зарежете момичето или момичето си да си ходи само и да смятате пред нея колко би ви излязло ви прави… Лоши, лоши неща. По-добре замълчете и не казвайте нищо, така ще оставите далеч по-малко лошо впечатление.

 

Отваря ви вратата само за да мине пръв през нея. Не искам да звуча старомодно, но пък и вие, момчета, е добре да влезете в роля. Все още ни прави добро впечатление, когато ни отваряте вратата, когато ни дърпате стола – не за да тупнем на земята – когато ни изчакате да седнем на масата, вместо веднага да започнете да си тъпчете лицата с храна.

 

Обижда ви.  Комплименти не ви прави, но от забележки не можете да се отървете. Коментира всичко с вид на критик и все нещо не му харесва. Палтото ви е измачкано, чантата ви не върви с обувките, трябва да се подстрижете, а ако може и да отслабнете също няма да е лошо. Мъж, който не ви гледа с любов, а само с преценяващ поглед е загубил галантността си. В такъв случай е по-добре да загуби и вас. Иначе може да имате чувството, че живеете със свадлив старец.

 

Говори за други жени пред вас. Ето един чудесен начин да забележиш, че обекта на твоите желания е пълен нещастник. Мъж, който говори за други жени пред вас е мъж, който обезателно трябва да отиде при тези други жени и да ви освободи от кръчмарското си, тираджийско, невъзпитано, гадно присъствие. Това са хора, които очевидно не проявяват никакво уважение към жената, която седи отсреща и по никакъв начин не може да бъде променено. Със същия успех можеш да кажеш на прасето да не се въргаля в мърсотията. Няма да се получи.

 

Не се задоволявайте с нещо толкова малко. Няма нужда да потъпквате себе си, когато вашия човек очевидно няма същите намерения. Ако няма компромиси, няма и отношение. Ако няма отношение, няма връзка.

Автор: Моника Цветкова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Bomber
преди 7 години

Полезна статия,показваща как да не се държим с едно момиче/жена


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия