10 секс въпроса и отговорите им

2016-06-21 19:29:00
10 секс въпроса и отговорите им
Снимка: Stock Photos

Този път без много думи, направо преминаваме към въпросите, тъй като целта е да стигнем до отговорите им и да разбием табутата, митовете и легендите:

 

1. Колко време трябва да продължи един полов акт? – проучванията показват, че средната продължителност е от 3 до 13 минути. Винаги помни, че това не бива да те притеснява – няколко минути след като свърши, приятелят ти може да започне отново. Това обаче не може да продължи до безкрай, дайте си малко почивка – телата ви не са машини, те изпитват умора от физическото натоварване.

 

2. Може ли пенисът да се счупи? – Той наистина няма кост в себе си, но пък все още може да се счупи. Ако това стане, ще познаеш веднага – ще чуеш изпукване, а оттокът ще се появи веднага. Той ще изпитва болка, затова спрете и веднага посетете лекар.

 

 

3. Вярно ли е, че спермата действа като антидепресант? – Да, вярно е, това не е поредната измислица на мъжете. Тя съдържа вещества, които влияят на хормонитена щастието. Разбира се, не очаквай да станеш хиперактивна или да изпиташ адреналин – действието на хормоните е символично. По-скоро удоволствието, което получаваш, е от самото физическо действие в комбинация с отпускането на организма и търкането на вълшебните точки на щастие.

 

4. Мога ли да ползвам различни неща от всекидневието ми като секс-играчки? – По принцип, всичко което те възбужда, може да бъде ползвано като фетиш или секс-иргачка, НО запомни, че не трябва да прекаляваш – помисли за това какви са рисковете, интимните ти места са много чувствителни, не бива да се нараняваш там, затова не рискувай. Не забравяй и личната хигиена – не се заигравай с неща, които могат да замързят интимните ти части или такива, които да ти докарат инфекция. Ако нещо все пак толкова ти хареса, стерилизирай го и го почисти преди и след употреба.

 

5. Наистина ли размерът на обувките му показва колко голям пенис има? – Не, това е мит. Няма такова нещо, което да показва размера на пениса, освен самият пенис.

 

6. Температурата в стаята влияе ли на секса? – Разбира се, че влияе. Студеното забавя притока на кръв, а топлото влияе благоприятно. Затова е много по-лесно и приятно да правиш секс в топла стая, или поне не в студена такава. Ако си момиче и имаш проблем с овлажняването, обуй си топли чорапки или го помоли да ти направи масаж, за да те затопли.

 

7. Проблем ли е, че той гледа порно и това значи ли това, че е пристрастен? – Проблем е, ако предпочита да гледа порно, вместо да бъде с теб. Проблем е и ако има претенции за тялото ти, което вероятно е различно от това на порно-звездите, защото те имат безкрай корекции на тялото и силиконови интервенции. Ако пък все пак просто гледа на порно-филмите като на някаква научна дейност, защо не погледате заедно? Кой знае – може и вие да опитате нещо, което ви е харесало, но все пак запомнете – той не е Херкулес, а ти не си гимнастичка. Внимавайте.

 

8. Какво да правя, ако клиторът ми изгуби своята чувствителност? – Обикновено това се случва, ако сте му обърнали прекалено много внимание. За да си почине малко, позанимавайте се с други части на телата си – когато си отпочине, клиторът ти отново ще е готов за забавления. Не се притеснявай излишно, тази безчувственост не е окончателна, случва се за няколко минути, докато тялото ти забрави усещането.

 

9. Ако и двамата се обезкосмим в областта на интима, това ще направи ли секса ни по-хубав? – Това няма да подобри усещането; или няма да намерите разлика, или ако косъмчетата тъкмо поникват, може да ви боцка. Разбира се, обезкосмяването е въпрос на лично предпочитание, затова може да поговорите какво ви допада и да изберете заедно.

 

10. Нормално ли е да плача след секс? – Да, знаеш, че след секс трябва да се изпишкаш – това помага, ако има някакви задържани в теб бактерии, те да се махнат. Възможно е докато пишкаш да ти потекат сълзи – това е, защото организмът ти усеща отделянето на течности и след оргазъм се отключва вълна от хормони, които могат да предизвикат твоите сълзи. Не се притеснявай, чувството на отделяне е приятно.

Автор: Станита Пехливанова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия