Секс по време на цикъл - плюсове и минуси

2016-06-10 12:22:00
Секс по време на цикъл - плюсове и минуси
Снимка: iStock

Има двойки, които нямат нищо против да правят секс, когато момичето е в цикъл. Но има и такива, които предпочитат да изчакат няколко дни, преди да се отдадат на креватни подвизи.

 

Безопасен ли е всъщност сексът по време на цикъл?

 

Според митовете сексът по време на менструация е вреден за здравето. Истината е, че сексуалните контакти в този период от месеца не вредят нито на жената, нито на мъжа. Менструационната кръв е естествена телесна течност, която не може да раздразни пениса, нито да навреди на репродуктивните органи на мъжа.

 

Ако нито ти, нито партньорът ти имате инфекция или болест, предавана по полов път и ползвате предпазни средства, то няма никаква причина да не правите секс по време на цикъл.

 

Имай обаче предвид, че сексът по време на цикъл в никакъв случай не бива да се прави с непознати партньори, защото не знаеш тяхното здравословно състояние. По време на менструация секрецията на течности е повишена и поради тази причина се увеличава вероятността за предаване на болести по полов път.

 

Защо е хубаво да се прави секс по време на цикъл?

 

Колкото и странно да ти се струва, има ползи от секса по време на менструация. Какви са те?

 

Съкращаване на менструалното кървене – оргазмът предизвиква контракции на матката, които помагат на менструалната кръв да напусне тялото по-бързо.

 

Допълнително овлажняване – по време на цикъл влажността на влагалището е повишена и на повечето представителки на нежния пол сексът става по-приятен.

 

 

Облекчаване на менструалните болки – по време на оргазъм в женското тяло се увеличава отделянето на ендорфин, което допринася за намаляване на менструалните болки и повишаване на настроението.

 

Възможно ли е да се забременее по време на цикъл?

 

Въпреки че шансовете са минимални, възможно е да се случи, така че рискът не си заслужава. Напълно възможно е да забременеш, ако продължителността между двата цикъла е по-малко от 28 дни. При дамите, при които продължителността между менструалните периоди е по-малко от 22 дни, овулацията може да настъпи в последните дни на менструалното кървене и това да доведе до нежелана бременност.

 

Другата причина една жена да може да забременее по време на цикъл е, че животът на сперматозоидите в женското тяло е няколко дни. Обикновено те живеят в репродуктивните органи на жената 2-3 дни, но някои от тях могат да оцелеят и цяла седмица.

 

Как сексът по време на цикъл да бъде хубав?

 

Не прави секс първите 2-3 дни от цикъла – препоръчително е тези дни да бъдат пропуснати заради обилното кървене.

 

Имай мокри кърпички под ръка – хубаво е да бъдат до леглото, за да се избършеш след края на секса и да отидеш спокойно до тоалетната, без да цапаш по пътя.

 

Правете секс в банята – сексът под душа е изключително подходящ, когато момичето е в цикъл. Така и двамата ще сте спокойни и няма да се притеснявате дали ще изцапате чаршафите.

 

Постави под себе си тъмна кърпа – хубаво е да подложиш под дупето си кърпа в случай, че изцапаш наоколо. За предпочитане е цветът да е тъмен, за да не си личи кръвта.

 

Правете секс в мисионерската поза – тя е най-подходяща по време на цикъл, защото намалява течението на менструалната кръв.

 

Използвайте презерватив – така хем ще се предпазите от болести, предавани по полов път и нежелана бременност, хем партньорът ти ще се чувства по-добре, защото няма да има директен контакт с кръвта.

 

Хубаво е, преди да правите секс в този период от месеца, да обсъдите идеята си с половинката. Имай предвид, че има мъже и жени, които се гнусят от тази идея, а има и такива, които нямат нищо против. Важното в случая е и двамата да сте ОК с идеята и да се наслаждавате един на друг по време на цикъл.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
dancho-pancho
преди 7 години

Аз сам Данчо и сам на 18 и вече имам косопад.Пробвах всичко дори си мазах главата с яйца и кокосово масло.Мола помогнете тук или ми пишете на емайла trazex***abv.bg


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия