Думите или как да решаваме проблемите с половинката, без да ни е страх

2016-06-24 14:52:00
Думите или как да решаваме проблемите с половинката, без да ни е страх
Снимка: Pixabay

Все по-често се чува някой млад човек да се оплаква от поредния скандал във връзката си, да търси съвет или да се опитва да реши нерешим проблем. Няма тийн, на когото да не се е случило да се почувства в безизходица и да не знае какво да направи, за да се разбере с половинката или за да съхрани връзката си. Тъжното е, че всеки приема личния си проблем за наистина огромен и е по-склонен да се предаде на произвола, отколкото да се осмели да се пребори.

 

 

Отговорът на всички проблеми между двама души, ако не винаги, то поне в достатъчно голям процент от случаите, е просто един разговор. Актуален проблем е, че някак хората предпочитат да премълчават от страх да не сбъркат, от притеснение да не се изложат, от опасение да не изгубят любимия човек, ако го наранят. И точно това е голямата грешка - защото спестявайки истината на някого, точно по този начин ние го нараняваме. Всяка лъжа рано или късно излиза наяве, а чувството да бъдеш излъган или нещо да ти бъде спестено е равносилно на предателство над личността.

 

Страхът е най-големият враг на човека. Той сграбчва хората и не ги пуска, докато сами те не се отделят от него, но това е лесно само на думи. Страхувайки се, човек се изгубва в себе си и изгубва себе си в самия страх. Губи реална представа за нещата от света и за себе си, като част от него. Но тогава, ако нямаш смелост да преодолееш себе си и да победиш страха си, то как изобщо би могъл да се отдадеш на някой друг? И именно затова хората са предразположени да премълчават и да спестяват, да пропускат истината, да не я подаряват на любимия си. Просто защото завладени от страха, те никога не могат да осъзнаят, че споделяйки с половинката, радостта става двойна, а тъгата намалява на половина.

 

Телепатията е феномен, за който не се знае със сигурност. Вместо нея, ние със сигурност притежаваме дар-слово. То е инструмент, с който боравим, за да предадем максимално точно това, което мислим, на човека отсреща. Това прави думите отговорност. В секундата, в която отварям уста, аз имам само един шанс, затова на себе си дължа да кажа истината, да бъда искрен човек, да направя добро. А на половинката си, споделяйки, аз само мога да подаря още една частица от себе си, за сметка на един несъстоял се скандал. :)

Автор: Станита Пехливанова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия