Йогийски пози за по-добър секс

2016-04-08 17:57:00
Йогийски пози за по-добър секс
Снимка: freedigitalphotos.net

Може да не ти се вярва, но спортът е от изключително значение за сексуалния живот. Когато си по-разтегнат/а, можеш да опитваш всякакъв вид креватна гимнастика и да имаш повече разнообразие. Има няколко много важни компонента за това като дишането например. Ето няколко асани, които ще ти помогнат да се радваш на по-богат секс.

 

Широко разтворени крака. Тази поза увеличава либидото, защото чрез нея се отпуска напрежението в мускулатурата и се засилва кръвотока към тазовата област. Седни и разтвори краката си максимално. Сгъни стъпалата в контрашпиц. Поеми дълбок въздух и едновременно с това се протегни с ръце нагоре. Докато издишаш хвани пръстите на краката си с ръце. Задръж, като се стремиш, както си с тяло приведено максимално към пода, да изпънеш и гърба си напред. Поеми дълбоко въздух, докато задържаш в тази поза.

 

Разтягане на половите органи. Освен че разтягаш тях, увеличаваш притока на кръв към репродуктивната система. Легни по корем с допрени един към друг крака. Подпри се на длани и извий максимално гърба и главата си назад, без да повдигаш таза от пода. Опитай да повдигнеш и ръцете. Задръж няколко секунди и бавно се върни към легнало положение.

 

 

Как да дишаш? Учестеното дишане затваря кората на главния мозък, която контролира мисленето на по-висше ниво, и позволява на примитивния мозък и лимбичната система, отговорни за сексуалната възбуда да се активират и да се секретират хормони, свързани със секса. Поеми много дълбоко въздух и го изкарай много бавно, на малки дози, през носа, докато броиш до 50. Вдишай дълбоко и издишай.

 

Дълбоко клякане. Тук се изисква дълбоко клякане, което подобрява здравословното състояние на ставите в тазовата област, стяга мускулите от вътрешната страна на бедрата и повдига седалището. Смята се, че тази поза стимулира секрецията на половите жлези и далака. В изправена поза разкрачи максимално краката   си – с пръсти, сочещи навън. Събери длани, опрени една в друга, пред гърдите си. Възможно най-бавно клекни възможно най-ниско, без да опираш седалището в пода. С лакти бутай колената, така че да ги разтвориш максимално. Задръж поне няколко секунди.

 

Като стол. Заемането на тази поза ангажира цялостно таза и областта около него, като провокира повдигане на дъното му и снишаване на зоната на опашната кост. При тази поза се натоварват и развиват същите мускули, както и при упражненията на Кегел, което води до по-голям контрол над половите органи. Краката трябва да са затворени, пръстите им да се докосват. Клякаш със седалището назад, по същия начин, по който сядаш на стол. Ръцете са изпънати нагоре, покрай ушите. Задръж няколко секунди.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия