Кои храни не обича сексът [част втора]

2016-03-30 18:31:00
Кои храни не обича сексът [част втора]
Снимка: freedigitalphotos.net

Както съществуват храни афродизиаци, има и такива, които потискат сексуалното желание. Ето някои от тях.

 

Овесена каша. Да, това е много здравословна храна, която е хубаво да хапваш, но не и преди секс. Прекалената консумация кара либидото да спадне. Също така съдържанието на фибри в овесената каша може да доведе до неприятно газообразуване.

 

Плод. Плодовете се усвояват бързо от организма, когато стомахът е празен. Но наличието на друга храна за преработване забавя усвояването на плодовете, а това може да доведе до стомашни страдания като подуване, колики, спазми, както и до чревни проблеми. Добре е да изчакаш да минат поне два часа след обилно хранене, преди да ядеш плодове или просто ги консумирай на гладно, ако имаш нагласа за някакви сексуални ангажименти след това.

 

 

Консерви. Ако трябва да приготвиш нещо бързо за хапване, консервираните храни може и да са добра идея, но не и преди секс. Всички консервирани храни са с високо съдържание на натрий, който може да предизвика подуване и газове, тъй като солта предизвиква задържане на вода в организма, както и голяма жажда. Ако все пак смяташ да хапваш някаква консерва, то поне измий съдържанието на буркана или кутията или го накисни във вода за 20 минути, за да не е толкова солено.

 

Енергийни напитки. Сексът изисква да имаш енергия, особено при мъжете. Ако се чувстваш уморен/а или искаш да си по-тонизиран/а, не прибягвай до енергийни напитки. Високото им съдържание на захар и кофеин води до бързо покачване на енергията, но и до нейния рязък спад малко по-късно. Може да стане така, че да не ти стигнат силите до края на страстните занимания, които си започнал/а с голям хъс. Многото захар също понижава тестостерона, което пък води до понижаване на либидото. А енергийните напитки и без това сами по себе си са много вредни, така че по-добре редуцирай колкото можеш консумацията им.

 

Първата част от статията четете тук:

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
solo_
преди 8 години

:(


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия