Кога е време да си тръгнеш от тази връзка?

2016-03-28 12:15:00
Кога е време да си тръгнеш от тази връзка?
Снимка: iStock

Да сложиш край на връзка с човек, когото обичаш и на когото държиш, определено е трудно решение. Въпреки това понякога идва момент, когато е по-добре да си тръгнеш, отколкото да седиш с човек, който не те прави щастлив. Виж няколко ясни знака, които показват, че е време да сложиш край на връзката си:

 

Не си ти, когато сте заедно – в никакъв случай не бива да се променяш заради някой друг. Промените, които правиш, трябва да са само и единствено за себе си. Ако гаджето ти не харесва нещо кардинално в теб и иска да го промениш, побързай да му кажеш „сбогом“. Защо ли? Защото ти трябва да си такъв, какъвто си и да не се променяш заради другите. Като не те харесва, да си намери човек, когото харесва и не иска да промени.

 

Поведението му е променливо – един ден той е изключително мил и любвеобилен, а на следващият ден е студен и те игнорира. Казва ти, че те обича, а не го показва. Ако партньорът ти не демонстрира ясно любовта си към теб, значи връзката ви не е такава, каквато би трябвало да бъде. В никакъв случай не бива да се примиряваш с навика, че сте от много време заедно или да се оправдаваш със страха, че не искаш да се разделите, защото не знаеш какво те чака. Събери смелост и сложи край на тази фалшива връзка.

 

Не можеш да му имаш доверие – нали знаеш, че това е едно от най-важните неща в една връзка. Без доверие е въпрос на време да се разделите. То е в основата, на която градим взаимоотношенията си с човека до нас. Нормално е човек да сбърка и е редно да му простиш, но когато отново и отново даваш доверието си на партньора и той отново и отново злоупотребява с него, по-добре си вземи нещата и го напусни. И не, не вини себе си, защото вина не е твоя, а негова.

 

 

Не те слуша, когато му говориш – ако той наистина държи на теб, ще те слуша и разбира, когато му споделяш разни неща. Ако обаче непрекъснато те прекъсва, говори основно той, преиначава думите ти и си гледа смартфона, докато му говориш, то този човек нито не обича, нито те уважава. Защо ти е да бъдеш с него?

 

Често демонстрира, че може да живее и без теб – разбира се, че не бива да сте зависими един от друг, но и не е редно той да демонстрира, че може да живее и без теб, правейки го основно, за да те манипулира.

 

Ти не си приоритет за него – когато двама души се обичат истински, те са най-важните хора един за друг. Не е нормално той да има по-важни приоритети от теб като работата или приятелите, например. Ако партньорът ти често не намира време за теб, но в същото време намира за всички останали, то това е ясен знак, че е по-добре да прекратиш тази връзка. Не бива да се примиряваш с второстепенната роля, защото ти имаш правото да бъдеш най-важния човек за този, когото обичаш.

 

Не се чувстваш щастлив след среща с гаджето – ако връзката ви е здрава и щастлива, то след всяка среща ти ще се чувстваш зареден с положителна енергия и ще имаш много настроение. Разбира се, във всяка връзка има трудности и скандали от време на време, но ако не са прекалено често, то това не бива да те притеснява. Ако се стигне до момент, в който положителните преживявания и емоции са рядкост, то е по-добре да продължиш напред.

 

Не можеш да разчиташ на партньора си – всеки път, когато имаш нужда от него, той не е до теб по една или друга причина. За какво ти е да имаш връзка с човек, на когото не можеш да разчиташ? Нали за това са двойките – да са заедно, да се обичат и да се подкрепят в трудните моменти. Щом той не може да отговори на тези критерии, по-добре си намери друг партньор, който с радост ще ти помага всеки път, когато имаш нужда.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия