Кои храни не обича сексът [част първа]

2016-03-29 18:02:00
Кои храни не обича сексът [част първа]
Снимка: freedigitalphotos.net

Както съществуват храни афродизиаци, има и такива, които потискат сексуалното желание. Ето някои от тях.

 

Хотдог. Лесен и евтин вариант за хапване по време на така кратките междучасия в училище/почивки в работата или пък когато си на разходка. Но многото наситени мазнини в кренвиршите и сосовете могат да навредят на сексуалния ти живот, тъй като натрупването им в организма води до запушване на артериите, които кръвоснабдяват половите органи. За по-голямо сексуално желание и по-приятни усещания избягвай храните, богати на наситени мазнини, и да се хапва повечко риба, която съдържа полезните за сърцето и кръвоносната система Омега 3 мастни киселини.

 

Пържени картофи. Трансмазнините, които се съдържат в това ястие, могат да доведат до намаляване на нивата на тестостерон и проблеми с кръвообращението. Богатите на сол пържени картофки могат да доведат и до повишаване на кръвното налягане и оттам да се възпрепятства ерекцията. А дори и при хората, които нямат здравословни проблеми, натрият, който се съдържа в ястието, може да доведе до неприятно подуване на корема. Ако все пак много ти се хапват картофи, то нека са печени. Те подпомагат освобождаването на хормона допамин, който те кара да се чувстваш добре и може да повиши насладата от сексуалните преживявания.

 

 

Мента. Много хора, за да не се изложат с лошия си дъх, взимат ментови бонбони. Ментолът, който се съдържа в етеричното растение, предизвиква намаляване на нивата на тестостерон. А употребата на ментова дъвка има още по-лош ефект, тъй като с дъвченето в организма навлиза въздух, който предизвиква позиви за оригване. А те определено не са секси. По-добре избери чаят, тъй като е с по-ниско съдържание на ментол и се отразява по-добре на храносмилането от дъвките.

 

Тоник. Мехурчетата от газираната напитка предизвиква газове и подуване на корема. Това е неприятен ефект, който имат всички газирани напитки, но при тоника другият проблем е, че съдържащият се в него хинин временно намалява както нивата на тестостерон, така и броя на сперматозоидите.

 

Вино. Една чаша вино е много целесъобразно да се изпие, ще се създаде настроение и желание за продължение на вечерта. По-големите количества обаче имат точно обратния ефект. Алкохолът има свойството да намалява чувствителността при докосване и отслабва удоволствието от оргазмите, даже ги възпрепятства. 

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия