Как да разбереш, че той те лъже

2016-03-23 12:45:00
Как да разбереш, че той те лъже
Снимка: iStock

Няма какво да си кривим душата и мъжете, и жените лъжат. Този път обаче ще обърнем внимание на представителите на силния пол и на най-често използваните от тях фрази, когато не казват истината:

 

„Наистина ми е трудно да говоря за това“ - тази фраза не ти ли звучи някак си ... женска? Истината е, че няма мъж, който да я каже, освен ако не иска да не обсъжда темата и това е единственият начин да се измъкне от половинката си. Мъжете са мъже и рядко реагират чувствително на нещата, които им се случват. Така че той не, че не може да говори за случилото се, просто се притеснява, че няма да успее да те излъже достатъчно добре, докато обсъждате темата и затова предпочита изобщо да не говорите.

 

„Никога не бих те излъгал за нещо такова“ - той ясно ти казва в лицето, че от време на време те лъже, но „за такова нещо“ никога не би. Да бе да! Съмнявам се, че би му повярвала на тези думи. Щом би те излъгал за едно нещо, би го направил и за всички други неща.

 

 

„Все още не съм готов“ - в този живот човек не става готов по някое време, той става готов, когато наистина почувства, че това е човекът за него. Когато един мъж ти каже, че не е готов за сериозна връзка, той те лъже. Всъщност е готов, но не е достатъчно влюбен в теб и не иска да имате сериозни взаимоотношения. Така че е по-добре за теб да прекратиш тази връзка и да не му даваш възможност да те заблуждава.

 

„Искаш ли просто да си полежим заедно?“ - да, той знае, че по този начин ще се разнежиш и разговорът най-вероятно ще му се размине. Жените са по-силни в полето на вербалната комуникация, а мъжете – в тактилната. Момичетата са тези, които ги взимат на ръце и ги успокояват, когато са тъжни, а ти сега си тъжна, защото усещаш, че той те лъже. Но когато сте заедно в леглото и усетиш топлата му и силна прегръдка, предпочиташ да престанеш да мислиш за нещата, които те тревожат и да се отпуснеш в обятията му.

 

„Как не разбираш, че това е важно за нас двамата?“ - тази фраза обикновено се използва от мъже, които редовно закъсняват от работа под претекст, че работят извънредно и съответно изкарват допълнително количество пари, които са важни за семейството. Истината е, че той не работи извънредно, а си има любовница, с която прекарва вечерите си, докато ти си мислиш, че се претрепва от работа в името на общото благо.

 

„Защо ми задаваш такива въпроси, да не би да ми нямаш доверие?“ - той явно се чувства притиснат до стената и това е последният му шанс да се измъкне. Той се надява да те накара да се почувстваш гузно, че му нямаш доверие и го разпитваш разни неща. Не се хващай на това и продължавай да се съмняваш, ако имаш причини за това.

 

„На теб май нещо ти е нервно и искаш да се скараме, а?“ - тази заплаха определено има ефект при хора, които не обичат скандалите и ги избягват по всякакъв начин.

 

„Сладурче, колко си ми глупаво“ - гаджето ти ти снизходително ти казва, че си наивна и си играеш с отношенията. Имаш някакви подозрения и задаваш редица въпроси с надеждата, че ще го хванеш в лъжа. И понеже ти не искаш да изглеждаш глупаче в неговите очи, решаваш да отстъпиш и прекратяваш въпросите.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия