Тийнейджърите и секса [част втора]

2016-03-16 11:05:00
Тийнейджърите и секса [част втора]
Снимка: freedigitalphotos.net

Първо да поясним , че сексуалността се изразява в привличане между индивидите, основано на много фактори. Според някои теории човек от ранно детство си изработва модел или система за сексуална възбуда. Той се основава на преживявания, спомени и фантазии от детството. Сетивата играят по-малко или по-голяма роля. Това са зрението, слухът, обонянието и осезанието. Външният вид на другия има значение и в първия момент може дори да е най-важното нещо. Всичко зависи от химията, която имат или нямат двама души.

 

Много момчета започват да водят активен полов живот на много ранна възраст. Това не е хубаво. Ето ранното започване на сексуален живот при момчетата до какво води:

 

Сериозни проблеми в бъдеще, по отношение на ерекцията, както и чисто психосоматични. Еректилната дисфункция е състояние, при което мъжете не могат да получат ерекция или да я задържат достатъчно бреме.

 

Безразборните полови контакти водят до безразличие към секса у младите, което е една от основните причини за проблеми в сексуалното представяне.

 

Обезличаване на чувствата, което се появява и е резултат от груповия секс и оргии, поради пренасищане. Хората, които правят често секс с различни партньори (разбира се без да имат толкова силно сексуално влечение към тях), накрая стават безчувствени и сексът се превръща в рутинно действие, което помага само за освобождаване на стреса. А това не е смисълът на половите отношения.

 

 

Ранният полов живот при момичетата, води до:


Чувството, че са ненужни и подценявани. Момчетата знаят, че няма да им бъде отказан секс от определени момичета, но ги възприемат като лесно достъпен сексуален обект и резервен вариант, ако не успеят да привлекат желаното момиче.

 

Усещането, че са използвани, пренебрегнати и изоставени. За да имат гаджета, много от тийнейджърките се съгласяват да правят лесно секс и момчетата се възползват от тях. След време, това създава множество комплекси.

 

Обезличаване на чувствата.


Трябва да имаш чувство на самоуважение. Решението за сексуален контакт трябва да е лично, а не под влиянието на външни хора/обстоятелства. Сексуалната близост е интимна, не показна.

 

Кога да започнеш полови живот? Това е въпрос на личен избор. Когато се почувстваш готов/а за това, когато много искаш човека и знаеш как да се предпазиш от възможните последици. За всяко момче и момиче границата е различна.

 

Момчетата започват по-късно половия си живот (макар че има и такива, които започват много рано), въпреки че говорят повече за това, докато момичетата говорят по-малко за интимния си живот, но и по-рано започват да правят секс. Тийнейджърите, които са решили да водят полов живот трябва да знаят за рисковете. Някои от тях се измъкват от ситуацията и благополучно продължават живота си. Но много са онези, които изпадат в беда:

 

Бременност.


Раждане на бебета, които после биват изоставени.


Аборт.


Заразяване със сексуално предавани инфекции.


Преживяване на емоционални разочарования.


Сексът е част от живота и любовта и младежите трябва да му се наслаждават, но също и да знаят от какво да се пазят и какво да очакват.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия