Тийнейджърите и секса [част първа]

2016-03-15 13:40:00
Тийнейджърите и секса [част първа]
Снимка: freedigitalphotos.net

Първо да поясним , че сексуалността се изразява в привличане между индивидите, основано на много фактори. Според някои теории човек от ранно детство си изработва модел или система за сексуална възбуда. Той се основава на преживявания, спомени и фантазии от детството. Сетивата играят по-малко или по-голяма роля. Това са зрението, слухът, обонянието и осезанието. Външният вид на другия има значение и в първия момент може дори да е най-важното нещо. Всичко зависи от химията, която имат или нямат двама души.

 

Днес децата от ранна възраст се сблъскват със сексуалността още преди да са изпитали сексуални желания. Модерно сред тийнейджърите е да имаш гадже, да правиш секс, да се изтъкваш колко си запознат по тази тема, колко бройки имаш и т.н.

 

 

Привикването със сексуалността отнема голяма част от времето на тийнейджърите. Повечето се справят добре, но на някои сексуалното съзряване създава проблеми, което се отразява на поведението им.

 

Защо тийнейджърите правят секс и понякога не мислят за последиците? Тийнейджърите, в повечето случаи, правят секс най-вече, заради мнението на другите, а не заради себе си. Много от момчетата, усещат натиск да правят секс, най-често от своите приятели, преди да са се почувствали готови за това. Момчетата често стават обект на подигравки, че все още не са били с момичета. При момичетата, този натиск е по-малък, въпреки че те гледат приятелките си, които разказват за сексуалните си преживявания и у тях се пробужда желанието да бъдат като тях и следващият път те да разказват историите си. Всеки трети български тийнейджър е правил секс за първи път с проститутка, дрогиран по време на групова оргия или след дълго самозадоволяване, гледайки порно. Тийнейджърите трябва да знаят, че има много хора, които са готови да влязат в сексуални връзки с всеки човек. Това е само заради физическото удоволствие или заради усещането, че са желани в полово отношение. Безразборният полов живот крие опасности, които не се изчерпват единствено със сексуално предавани инфекции и нежелана бременност. Познанието на предпазните средства е задължително. Трябва да знаеш на какво да се съгласяваш и на какво да отказваш, а също и на кого. 

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия