Полезни съвети за секс с нов партньор

2016-02-02 14:31:00
Полезни съвети за секс с нов партньор
Снимка: iStock

От известно време си имаш сериозен приятел и усещаш, че в най-скоро време двамата ще правите секс един с друг за пръв път. Въпреки че не си девствена, се притесняваш доста.

 

Виж няколко важни съвета, които ще ти помогнат да правиш секс с новия си партньор, без да се притесняваш и излагаш:

 

Съблечете се на заглушена светлина – понеже ще се видите за пръв път голи и ще се притеснявате, по-добре първият път се съблечете на загасени лампи или на полутъмно. Също така не бързайте със свалянето на дрехите. Разсъбличането трябва да става бавно.

 

Не прекалявай с алкохола – със сигурност малко алкохол ще ти помогне да ти е по-спокойно, но ако прекалиш с него, рискуваш да се изложиш пред гаджето си.

 

 

Забрави за претенциите си – двамата ще правите за пръв път секс един с друг, затова се дръж нормално и не налагай стила си. След време може да му споделиш нещата, които те кефят, но не го шашкай още първия път.

 

Направи атмосферата подходяща – ако ще правите секс у вас, подреди стаята си и я почисти хубаво. Може да запалиш и някакви ароматизиращи свещи и да направиш атмосферата по-приятна и романтична. Също така не забравяй да сложиш презервативите на удобно място, за да не се налага да ставаш и да ги търсиш, когато сте се разгорещили.

 

Забрави за високите очаквания – напълно възможно е първият ви път заедно да не е незабравимо очакване, затова по-добре се подготви психически предварително. Сигурно ще трябва да правите секс 2-3 пъти, преди да се опознаете и да се напаснете. Но не се притеснявай, с времето сексът ще става все по-добър и по-добър.

 

Помоли за кратка пауза след проникването – кажи му, че искаш, след като проникне в теб, да спре и да изчака малко. В този момент го погледни в очите и го целуни страстно по устата. След това може спокойно да продължите.

 

Изучавайте се – най-лесно това ще стане по време на любовната игра, затова не я претупвайте, а ѝ отделете достатъчно време. Докато разгрявате за акта, ще научите кои са ви ерогенните зони и как да си доставяте още повече удоволствие.

 

Вземи нещата в свои ръце – не, че ти трябва през цялото време да ръководиш нещата, но е добре да бъдеш водеща, докато той проникне в теб, защото е възможно в началото да изпитваш известен дискомфорт. След като нещата се успокоят, може да му предадеш щафетата.

 

Нека любовната игра бъде достатъчно дълга


 

Както вече споменахме тя е важна, защото жената ще бъде добре подготвена преди проникването и двамата партньори ще успеят да научат поне част от ерогенните си зони.

 

Дръж се естествено след края на акта – след като приключите със секса, без значение колко е часът, в никакъв случай не се обръщайте с гръб един към друг и не заспивайте. Постойте известно време заедно, гушкайте се и при желание може да обсъдите случилото се. Няма нужда да правите анализ на секса, но е добре да споделите един на друг как сте се почувствали. Преди да заспите, целунете се за лека нощ и се гушнете.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия