Как да започнеш отначало [част първа]

2016-03-12 13:20:00
Как да започнеш отначало [част първа]
Снимка: freedigitalphotos.net

Раздялата в повечето случаи е болезнена, особено когато не е по взаимно желание. И да е, пак е някакъв шок, тъй като си свикнал да прикарваш време с дадения човек. Не е лесно да се отърсиш от прекъсването на взаимоотношения, когато са били дълги и силни. Ето няколко съвета как да започнеш на чисто, отървавайки се от старите мисли и чувства.

 

 

Сложи край на размислите относно бившия. Наистина раздялата е свързана с шок. Първо идва самата раздяла, а после промяната в досегашното ти положените и се налага да забравиш много неща от миналото. Всеки човек се плаши от промяната и в началото тя винаги е неприятна, особено когато става дума за прекъсване на взаимоотношения с половинката. Губиш не само мъжът, когото си обичала, но и част от себе си. В повечето случаи това е за добро и така е трябвало да стане. Да, но остава само да го преживееш, а второто е по-трудно за преодоляване. Нормално е раздялата да доведе и до чувство за провал и изпадане в депресия. В началото ти се иска да се върнеш в миналото и във времето, когато сте били заедно и щастливи. Но после се връщаш в горчивата действителност и трябва да приемеш, че краят е край. Трябва да приемеш, че той е окончателен. За да притъпят болката от раздялата, някой жени се поддават на изкушението да се надяват, че любовта не е умряла, че има вероятност да се сдобрят с бившия си партньор, който ги е напуснал. Не допускай тази грешка да мислиш това и ти. Ако нямаш наистина реални основания да мислиш така, ще страдаш още повече. Живей в реалността и настоящето.

 

Дай си време. След раздяла с важен човек винаги е нужно известно време, за да ти мине. Ще минеш през няколко различни фази, една от които е безчувствеността, но не се плаши. Когато му дойде времето, всичко ще се нареди. Не се впускай обаче прекалено бързо в нова връзка само за да не си сама. Точно сега не е време за това. По-добре потърси подкрепа от приятели или психолог, ако е много тежко положението. Говори, споделяй, плачи, отвори сърцето си изкарай всичко. Само така ще се изчистиш от старите спомени. 

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия