Как връзката ти да бъде по-силна [част втора]

2016-03-09 17:36:00
Как връзката ти да бъде по-силна [част втора]
Снимка: freedigitalphotos.net

Някои двойки имат перфектните отношения, но ако твоите са горе-долу добри, вероятно ще ти се иска да ги промениш към още по-добри. Колкото по-скоро се изяснят различията и проблемите, толкова по-голям е шансът да се постигне хармония помежду ви. Ето кои въпроси да зададеш и как да подхождаш, за да направиш връзката си по-добра.

 

Какво ще стане, ако нищо не се промени? Това трябва да попиташ себе си. Често, за да има най-после промяна, хората се нуждаят от конкретна причина/постъпка/случка. Има риск отговорът да ти причини болка, но ще е за добро. Помисли си, дали искаш да продължиш отношенията си така, и ако не се чувстваш удовлетворена, има ли смисъл от тази връзка. След като няма промяна, това означава, че партньорът ти не се интересува от твоите мисли и чувства и гледа само себе си, а това не е връзка.

 

Как да помогнеш на партньора си да те разбира по-добре? Не си мисли, че той може да чете мислите. За да се разбирате правилно, просто споделяй своите нужди, желания, мечти. Говорете, колкото по-ясно и точно, толкова по-добре. Помисли какво партньорът ти би искал да знае за теб и колко се интересува от теб. Също така никога не изпадай в откровения по време на разгорещен спор, понякога може да съжаляваш за изпуснатите думи (обиди, обвинения).

 

 

Как да си комуникирате? Както не веднъж сме казвали, най-важното в една връзка е комуникацията. Тя всъщност определя какви са отношенията ви. Ако имаш някакъв проблем с връзката си, избери и момента, и настроението, и тона, когато искаш да обсъдиш важен въпрос, засягащ бъдещето/отношенията ви.

 

Какво очаквате и от какво имате нужда във взаимоотношенията си? Задай този въпрос на половинката си, независимо дали смяташ, че си наясно с неговите очаквания към теб, или не напълно. Тук става дума за стабилна подкрепа от рода на помощ, когато той е в затруднение или преживява стресов момент. Ти също направи една ревизия на това от какво се нуждаеш и дали си удовлетворена от полученото. Все пак трябва да бъдете екип, който е сплотен от взаимна обич.

 

Какво да направиш, за да покажеш, че цениш връзката си? Ако с течение на времето си престанала да показваш любовта си и „лежиш” на споделените чувства, така може постепенно да угасиш пламъка на любовта. Затова се опитай да изразиш по нов, различен начин какво изпитваш и колко много държиш на партньора си.

 

Каква всъщност е ролята ти във връзката? Чувстваш ли се като отделна личност във връзката, или тя е твоята идентичност? Това е важен въпрос, за да не загубиш себе си във връзката – единият партньор може да доминира, но не бива да заличава личността на другия. Ако постоянно правиш това, което някой друг иска от теб, рано или късно ще се почувстваш подценена и обидена. Поговори с партньора си за ролята, която имаш във двойката ви.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия