Какво правят мъжете и жените различно [част първа]

2016-03-05 13:23:00
Какво правят мъжете и жените различно [част първа]
Снимка: freedigitalphotos.net

Двата пола са толкова различни не само в мислите и чувствата си, но и в навиците си. Ето какво мъжете и жените не правят по един и същи начин.

 

Събличат се. Мъжете протягат ръце покрай врата към гърба и започват да дърпат блузата. Жените пък кръстосват ръцете отпред и започват да вдигат блузата от долния ѝ край. Всъщност мъжете могат да прилагат и двата начина, но жените твърдо залагат на единия. Причината е, че обикновено женските дрехи са вталени и не е лесно да бъдат издърпани отгоре, докато мъжките дрехи са по-свободни.

 

Прозяват се. Мъжете обикновено прикриват устата си с юмрук, а жените – с длан, така е по-женствено.

 

Чуват. Жените чуват по-добре от мъжете и много добре различават високите честоти. Мозъкът на жената е програмиран да възприема детския плач, докато повечето мъже нощем нищо не чуват и спят дълбоко. Ако някъде мяука коте, първа ще му обърне внимание жената (което, разбира се, донякъде се дължи на факта, че жените се разнежват повече от мъжете). Но пък мъжете много по-лесно и по-точно определят откъде идва звукът и се ориентират безпогрешно в пространството. В ситуацията с котето именно мъжът ще подскаже къде се е скрило то.

 

 

Седят. Жената обикновено седи или с паралелно поставени или с подвити в коленете крака. Типично женски жест е кръстосването на краката, както и увиването на единия около другия крак. Мъжете пък предпочитат да се отпуснат и широко да разтворят коленете си. Това донякъде се дължи и на факта, че двата пола носят различни дрехи: жената, която седне по мъжки, когато е с пода, определено би привлякла друг тип внимание към себе си. А едно от тълкуванията за източниците на тази мъжка поза е, че тя е позата на самеца в стадото, който демонстрира своята мъжественост.

 

Различават ляво и дясно. Мъжете почти никога не ги бъркат. Но повечето жени, при въпрос коя е дясната им ръка, не дават отговор веднага. Те или се заглеждат в пръстена на ръката си, или си спомнят с коя ръка пишат. Затова по цял свят мъжете се ядосват на жените, когато им кажат да завият наляво, а всъщност са имали предвид надясно.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия