Как връзката ти да бъде по-силна [част първа]

2016-03-06 18:07:00
Как връзката ти да бъде по-силна [част първа]
Снимка: freedigitalphotos.net

Някои двойки имат перфектните отношения, но ако твоите са горе-долу добри, вероятно ще ти се иска да ги промениш към още по-добри. Колкото по-скоро се изяснят различията и проблемите, толкова по-голям е шансът да се постигне хармония помежду ви. Ето кои въпроси да зададеш и как да подхождаш, за да направиш връзката си по-добра.

 

Какво цениш в отношенията ви? Често се фокусираш върху това, какво другият не прави, както ти се иска, или какво не харесваш в характера му, и така затъваш в отрицателните му черти. За да не допуснеш това, запитай се какво цениш в него и как то допринася за любовта ви. Това ти дава сили да приемете останалото. Оцени това, което той прави. След това постави на кантар добрите и лошите му черти. Замисли се заслужава ли си да го оставиш заради недостатъците му (всеки човек има такива и няма да намериш никой перфектен). Най-важното е да се обичате наистина и да си помагате да преодолеете заедно трудностите.

 

 

Какво, според теб, трябва да се промени във връзката ви и какво би казал той за това? Тук е важно да се погледне ситуацията и през неговата призма, не само според твоите разбирания. Помисли дали твоят идеал за връзка отговаря напълно на неговия. Ясно определи нещата, които искаш да се променят и му ги кажи, но после изчакай и той да каже мнението си.

 

Над какво трябва да се работи за стабилизация в отношенията ви? С времето лесно се привиква с половинката и хората приемат любовта си за даденост. Това е грешка, която може да наруши хармонията – например забравяш малките жестове, които са ти идвали отвътре в началото на връзката ви. Помисли дали продължаваш да го изпращаш и посрещаш с целувка, дали се интересуваш как е минал денят му, показвате ли уважение един към друг. Ако отговорите дотук са положителни, вече мисли за това, какво още може да направиш за стабилизиране на отношенията ви. Попитай партньора си за очакванията му, какви планове има за бъдещето ви, като не звучи все едно поставяш условия, а просто показваш, че те е грижа за вас двамата.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия