Какво застрашава връзката ти [част втора]

2016-03-03 15:49:00
Какво застрашава връзката ти [част втора]
Снимка: freedigitalphotos.net

Ясно е, че всеки човек е различен и има своите навици. Да, обаче, когато имаш връзка, трябва малко да се съобразяваш с човека до теб, да я превърнеш в истинско партньорство и да се стараеш да не допускаш грешки, които да развалят всичко. Ето какво застрашава връзката ти.

 

Не умееш да прощаваш. Всеки прави грешки. Хората, които се обичат и държат един на друг, трябва да могат да си прощават и то без излишни преструвки и поставяне на условия. Съгласи се, че е глупаво цял уикенд да се сърдиш на гаджето си, че е решил в събота следобед да гледа мач с приятели, вместо да дойде с теб в мола. Или пък цяла седмица да не му говориш, защото е трябвало да помогне на майка си и не те е завел на вечеря. Момчетата не харесват момичета, които постоянно мрънкат и са недоволни от това, че не получават достатъчно внимание, а всъщност не е така. Всеки трябва да има лично пространство и да разбира, че другия понякога има някакви ангажименти, които не винаги зависят от него.

 

 

Липса на комуникация. За да е успешна една връзка, партньорите трябва да умеят да разговарят – за бъдещето си, за очакванията и за чувствата си. Но всяко нещо с времето си. Не поставяй някакви не толкова важни въпроси на дневен ред. Най-важното е да сте говорили за отношенията и чувствата, които изпитвате един към друг и партньорът ти да показва, че наистина те обича и държи на теб. Всякакви други недоразумения, които не зависят изцяло от вас, не са толкова от значение.

 

В прекалено много драми се вкарваш. И в най-добрите връзки се случва да има напрежение, но не е необходимо да правиш веднага фасони за нещо не чак толкова важно (въпреки че момичетата обръщат винаги много повече внимание на всичко и го преиначават, както на тях им е удобно).

 

Приемаш го за даденост. Никога не забравяй защо обичаш точно този човек. Не го приемай за даденост, не се заблуждавай, че е вечно твой.Уважавай го, показвай му любов си, обръщай му достатъчно внимание и това ще направи любовта ви още но силна и красива.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия