Секс обичаите в различните страни [част първа]

2016-02-24 20:03:00
Секс обичаите в различните страни [част първа]
Снимка: freedigitalphotos.net

Във всяко различно кътче на Земята хората живеят по своите правила. Някои са доста неприемливи според нашите разбирания, но европейските нрави не важат за целия свят. Макар и някои правила да са доста шокиращи, би било интересно да се запознаем с тях. Ето някои.

 

В Камбоджа, в провинцията Ратанакири, има племе, наречено креунг. Местните обичаи казват, че навършилите пълнолетие 15-годишни момичета трябва вече да си намерят спътник в живота. Но го търсят по доста особен начин. Бащите на девойките със собствените си ръце строят малки бамбукови шатри близо до дома, където момичето може да приема момчета и да прави секс с тях колкото си поиска. Или поне, докато не срещне половинката си и не се омъжи. Дали заради този подход, или по друга причина – но разводите в племето са рядкост. А и на практика там понятието „изнасилване“ не съществува.

 

 

В Непал пък се практикува многомъжството – полиандрия. По правило, жената се омъжва за няколко братя. Този подход има лесно обяснение: страната е гъсто населена, земите и пасбищата не стигат за всички, а полиандрическият брак дава възможност да не се дели земята между братята. Вторият немаловажен момент е, че в подобен брак ще се родят много деца, а следователно и шансовете за оцеляване са по-големи. И трето – няколко мъже ще могат да се грижат за дома по-добре от един, така че и за материалното всичко е помислено.

 

Седем пъти в годината жителите на Индонезия празнуват Пон. Тържествената церемония се провежда на особено място - в подножието на планината на остров Ява. Там през цялата нощ участниците в празника правят секс с хора, с които по никакъв начин не са свързани - нито семейно, нито с уговорка за брак. Има поверие, че най-много ще провърви на този, който е присъствал и на 7-те чествания на Пон и е бил с един и същ сексуален партньор. Участниците в празничната вакханалия вярват, че тя ще им донесе успех и богатство.

 

Женски ексхибиционизъм. Туземките от остров Бугенвил (Папуа, Нова Гвинея) предпочитат да заявяват любовните си искания, събличайки се пред хората. Обичаят гласи, че това поведение трябва да даде сигнал на избраника да дойде да я вземе.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия