Най-често срещаните видове връзки

2016-01-27 13:58:00
Най-често срещаните видове връзки
Снимка: iStock

Всеки човек има някаква представа в главата си как би трябвало да изглежда една интимна връзка. Но хората са различни и съответно връзките няма как да бъдат еднакви. И все пак има 6 типа взаимоотношения, които се срещат често. Кои са те?

 

Експериментална връзка – може да се каже, че такъв тип връзка е изключително егоистична. При нея единият партньор иска да промени половинката си, като я нагоди спрямо себе си. Такива връзки обикновено се разпадат, защото са изключително натоварващи и изнервящи.

 

Безмълвна връзка – нарича се така, защото партньорите се познават много добре и обикновено се разбират с половин дума. Те са склонни да прекарват времето си заедно, но мълчейки. Такива връзки се постигат с течение на времето и са възможни, когато и двамата партньори си приличат и се познават наистина добре.

 

 

Израстваща връзка – такива взаимоотношения са основани на взаимно доверие и привързаност. При такъв тип връзка партньорите са свързани един с друг и се стремят да си помагат, като изграждат връзката си и се доусъвършенстват. Израстването е основно в емоционален план и е важна част от психическото състояние на всеки. Такива взаимоотношения помага на партньорите да достигнат емоционална зрялост, прави ги силни личности и ги мотивира да се развиват.

 

Съревноваваща се връзка – това е най-лошата връзка, която човек може да има. Когато двама души са влюбени, те правят всичко възможно, за да направят човека до себе си щастлив и усмихнат. Когато обаче си във връзка, в която постоянно се съревноваваш с партньора си, с течение на времето се стига до момент, в който двамата ще започнете да се възприемате като врагове.

 

Връзка с облаги – не може да се каже дали тази връзка е добра или лоша, но е факт, че тя се основава на стремежа към постигане на някаква цел или промяна, без значение от какво естество е. В такива взаимоотношения и двамата партньори на подсъзнателно ниво знаят, че след като изпълнят плановете си, връзката им ще приключи.

 

Умряла връзка – такава връзка е трябвало да приключи преди много време, но поради някаква причини партньорите са решили да я поставят на „изкуствено дишане“ и се опитват да бъдат заедно, въпреки че ясно виждат, че това няма как да стане. Такава връзка обикновено се получава след бурна раздяла и след даване на нов шанс няколко месеца по-късно. Истината е, че болката и обидата след първата раздяла са прекалено големи и нещата никога няма да бъдат както преди, но въпреки това партньорите продължават с опитите, което води до натрупване на негативни емоции един към друг. Колкото и да не им се иска, в един момент се стига до раздяла. Този път окончателна.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия