Какви видове връзки има и готов/а ли си за връзка?

2013-12-10 18:00:00
Какви видове връзки има и готов/а ли си за връзка?
Снимка: freedigitalphotos.net

Сексът отдавна вече не е просто начин за възпроизвеждане на човешкия род. Сексът има голямо значение за модерния човек. Още когато съзряваме, сексът е важна част от нашия живот, защото започваме да изпитваме полово влечение, да откриваме нови усещания и да търсим нови такива. Хормоните ни бушуват и от една страна изпитваме сексуално желание, от друга още сме не достатъчно готови и пораснали за да водим полов живот.

 

Проблемът не е само и единствено до сексуална култура и в това дали си сигурен/на, че искаш да правиш секс. Тук въпросът понякога е основно емоционален. Дали си готов/а да правиш секс и дали си сигурен/на в човека до себе си, изобщо имаш ли човек до себе си и куп други въпроси. Всичко това тормози главата на почти всеки тийнейджър.

 

Има няколко типа връзки, които са различни от „сериозна връзка" или по-скоро тип отношения. В днешно време е модерно „секс по приятелски", например. А и трябва да знаеш, че е нормално не винаги да ти е до сериозни отношения. След дълга връзка или след преживян проблем, е напълно оправдано да не ти се занимава със сериозни връзки и да искаш просто забавление.

 

 

Секс за една нощ. Това е еднократно изживяване, което може да е разтоварващо и задоволяващо. Няма излишни прелюдии, обещания и романтика. След такава нощ двамата се разотиват и не поддържат контакт след това. Звучи удобно, без ангажименти и последици, но това не е съвсем така. Може и да не ти хареса. На първо място това не е за всеки. Има хора и от двата пола, които трудно правят секс без любов, без обич и сигурност, които дава една сериозна връзка. Друг сериозен довод „против" сексът за една вечер е, че не знаеш с кой си лягаш. Така можеш да си навлечеш неприятности като някоя инфекция в най-добрия случай или нещо по-сериозно. Ако си момиче, винаги има риск от нежелана бременност.

 

Секс по приятелски. Това стана масова мода сред тийновете в последно време, до някъде и заради едноименния филм. Този вид отношения са малко странни, защото липсата на секс и самотата могат да ни накарат да посегнем на най-добрия ни приятел/ка. Колкото и да се разбирате перфектно и да сте близки, не значи, че ще си паснете в секса. Освен това, ако си паснете и ако и двамата сте свободни, може да решите, че искате връзка. Това може да се окаже пагубно за приятелството ви. Ако пък сте достатъчно пораснали и зрели, може и да успеете да задържите приятелството си, въпреки че се е случило да правите секс.

 

Несериозна връзка. Това е връзка, която се основава на секса. Хората може да не си пасват като характери, да не се разбират и да си комуникират трудно, което означава, че сериозни отношения сигурно няма как да се получат между тях. Но това не пречи да се наслаждават на прекрасни моменти в леглото. Проблемът е, че физическата близост води до емоционална в следствие на отделяните хормони. Така лесно можеш да се влюбиш в много неподходящ човек.

 

Не забравяй, че няма защо да се отчайваш от любовта и някъде там те чака и твоя човек. Когато правиш секс трябва да си предпазлив/а и да внимаваш с кого си лягаш. Винаги има риск от полово-предавани болести и нежелана бременност. Замисли се, че когато няма любов, другия може и да не се погрижи за теб ако си в нужда. Затова винаги използвай презерватив и внимавай.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия